Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Skaistė: tikėtina, kad liepą infliacija bus dar didesnė

Infliacijai birželį Lietuvoje peržengus 20 proc. ribą, finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad liepą kainų augimas gali būti dar didesnis.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tikėtina, kad šią vasarą dar matysime infliacijos augimą, tam turi įtakos ir tai, kad auga energetikos kainos, dujų ir elektros kainos nuo liepos 1 dienos“, – žurnalistams prieš Vyriausybės posėdį trečiadienį sakė ministrė.

„Jei Vyriausybė būtų nesiėmusi papildomų sprendimų, jos būtų augusios 2-3 kartus, dabar reguliuotojas yra nustatęs, kad jos turėtų augti apie 40 proc., tai taip pat turės įtaką infliacijos rodikliams“, – pridūrė ji.

Ministrės teigimu, balandį priimti valstybės biudžeto pakeitimai dėl infliacijos amortizavimo buvo orientuoti į tai, kad infliacija vasarą išliks aukšta ir bus jos pikas. Ji taip pat kartojo, kad papildomų biudžeto pakeitimų galėtų būti rudenį.

„Jau rengdami šį biudžeto pakeitimą įvertinome tai (aukštą infliaciją – BNS), ir jame numatytos lėšos, kurios dar tik dabar pasiekia ekonomiką – neapmokestinamas pajamų dydis, pensijos, papildomos išmokos, jos pasiekia žmones dabar, birželio mėnesį“, – sakė G.Skaistė.

Anot jos, trečiadienį Vyriausybė taip pat patvirtins pirmąsias išmokas Aplinkos ministerijai – jos skirtos įmonėms, kad jos atsisakytų brangių energijos šaltinių.

„Manome, kad tai ilguoju laikotarpiu padės jiems persiorientuoti prie tų energijos šaltinių, kurie yra pigesni ir labiau prognozuojami ir stabilūs“, – sakė ministrė.

Metinė infliacija Lietuvoje birželį, išankstiniais vertinimais, buvo 20,5 proc., o mėnesio – birželį, palyginti su geguže – 2,2 proc., trečiadienį pranešė Statistikos departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas