Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Galimybių paso nebėra, bet prekybos centrų valdytojai žymiai išaugusių srautų dar nepastebi

Nuo šeštadienio Lietuvoje sustabdžius galimybių paso galiojimą, didieji prekybos centrai reikšmingo pirkėjų srautų augimo kol kas nepajuto, sekmadienį 15min sakė prekybos centrams atstovaujančios Lietuvos nekilnojamojo turto plėtotojų asociacijos (LNTPA) prezidentas Mindaugas Statulevičius.
Prekybos centrai pirmąją dieną po galimybių paso panaikinimo
Prekybos centrai pirmąją dieną po galimybių paso panaikinimo / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Žymiai išaugusių srautų nėra. Poroje prekybos centrų šeštadienį buvo apie 10–15 proc. didesnis srautas, lyginant su praeitu šeštadieniu, kitur buvo kažkas labai panašaus į ankstesnius savaitgalius“, – teigė M.Statulevičius.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Mindaugas Statulevičius
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Mindaugas Statulevičius

Jis svarstė, kad tikriausiai egzistuoja tam tikra atsvara – atėjo dalis pirkėjų, kurie anksčiau negalėjo lankytis, bet kita dalis pirkėjų, žinodami, kad dabar galimybių pasas tikrinamas nebebus, nutarė pasisaugoti.

„Savaitgalis, kaip žinia, yra aktyviausios dienos, penktadienis–šeštadienis. Tai, matyt, perkėlė savo apsilankymą į kitas dienas. Per savaitę, matyt, išsilygins“, – teigė jis.

Pasak M.Statulevičiaus, prekybos centruose apskritai labai jaučiasi bendro susirgimų skaičiaus Lietuvoje lygis – daug žmonių stengiasi į tokias susibūrimo vietas kaip prekybos centrai neiti, jei tai nebūtina.

„Visa prekyba rodo tokią tendenciją, kad žmonės lankosi rečiau, bet perka daugiau. Tai ji, matyt, išsilaikys“, – sakė LNTPA prezidentas.

Jo teigimu, aiškesnes tendencijas, kaip prekybos centrus paveikė galimybių paso panaikinimas, parodys artimiausia savaitė ar dvi.

Tačiau M.Statulevičius teigė manantis, kad apsilankymų prekybos centruose skaičius panašus į priešpandeminį taps tik tada, kai pradės kristi susirgimų skaičiai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Prekybos centrai pirmąją dieną po galimybių paso panaikinimo
Luko Balandžio / 15min nuotr./Prekybos centrai pirmąją dieną po galimybių paso panaikinimo

Portalui 15min šeštadienį apklausus dešimt Vilniaus „Akropolio“ pardavėjų, dauguma jų irgi teigė reikšmingų pokyčių nepastebėjusios.

15min primena, kad Vyriausybė apsisprendė nuo šio šeštadienio sustabdyti galimybių paso naudojimą.

Beveik devynis mėnesius galiojęs dokumentas Vyriausybės sprendimu sustabdytas neribotam laikui.

Dalies gyventojų nepasitenkinimą ir pyktį kėlusio reikalavimo atsisakyta, pasikeitus epidemiologinei situacijai.

Vyriausybės teigimu, plintant omikron atmainai, rizika užsikrėsti koronavirusu išlieka tiek neskiepytiems, tiek pilnai skiepytiems ar persirgusiems asmenims, todėl galimybių paso, kaip masinio saugojimo priemonės, mažinant COVID-19 plitimo riziką, funkcija reikšmingai sumažėjo.

Galimybių pasas Lietuvoje įvestas pernai gegužę kaip skiepijimosi skatinimo ir pandemijos valdymo priemonė. Vyriausybės sprendimu, jį galėjo gauti gyventojai, pasiskiepiję nuo COVID-19, persirgę šia liga arba sulaukę neigiamo koronaviruso testo rezultato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas