Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galimybių pasu Panevėžio įstaigos nusivylė: žmonės juo naudojasi labai vangiai

Lietuvoje jau savaitę veikiant Galimybių pasui, kavinių, restoranų bei viešbučių atstovai sako, kad lankytojų srautų jis nepadidino, tačiau juos kiek perskirstė. Tuo metu dalis verslininkų teigia esantys nusivylę tokio paso privalumais.
Kavinėse pradėjo veikti galimybių pasas
Kavinėse pradėjo veikti galimybių pasas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Platesnės galimybės

Jau kurį laiką Galimybių pasą turintis žmonės, gali lankytis restoranų, kavinių, barų ir kitų maitinimo įstaigų viduje, taip pat naudotis kitomis laisvalaikio paslaugomis, pvz., biliardu, boulingu ir pan.

Su pasu galima dalyvauti didesniuose renginiuose: uždarose erdvėse, kur lankytojai yra tik su Galimybių pasu, maksimalus dalyvių skaičius siektų 500 žmonių. Lauke su Galimybių pasu galimi renginiai iki 2000 asmenų.

Galimybių pasas atveria didesnes galimybes lankytis sporto klubuose, baseinuose, pirtyse – jei įleidžiami tik asmenys su Galimybių pasu, neribojamas dalyvių skaičius ar vienam dalyviui tenkantis plotas.

Su Galimybių pasu galima iš nuotolinio darbo grįžti į kontaktinį darbą biuruose.

Neribojama apgyvendinimo įstaigų veikla, kai paslaugos teikiamos asmenims su Galimybių pasu. Su šiuo pasu galimi ir kontaktiniai pasimatymai pataisos įstaigose.

Taip pat nuomotose patalpose neribojamas vestuvių, krikštynų ar kitų asmeninių švenčių dalyvių skaičius. Su šiuo pasu taip pat galima užsiimti neformaliuoju suaugusiųjų švietimu ir dalyvauti mokymuose.

Tikėjosi daugiau

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, daugiau nei pusšimtį restoranų ir picerijų valdančios bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis sako, kad Galimybių pasas lankytojų srautams turėjo minimalios įtakos, verslas tikėjosi iš jo daugiau.

„Labai vangiai naudojasi, nuvylė. Jei eina trys-keturi žmonės, dažnai būna, kad vienas neturi Galimybių paso, tai visa kompanija ir neina. Tokių situacijų matome, kai lietus lauko kavinėse užeina, nėra kur dėtis žmonėms, jie paprasčiausiai išeina, nes dalis neturi galimybių paso ir procesas stabdosi“, – teigė G.Balnis.

Anot jo, būtų logiška, jei viduje būtų leidžiama sėdėti ir be galimybių paso bent dviem žmonėms, užtikrinant saugų atstumą. G.Balnis sako, kad dabar blogiausia restoranams, neturintiems lauko kavinių, nes žmonių srautas ten labai mažas.

Mažai naudos

Panevėžyje veikiančios kavinės „Arena La Fa“ vadovė Sandra Urbonienė atskleidė, kad jie priima klientus ir su, ir be paso.

„Galimybių pasu naudojamės ir priimame visus lankytojus laikydamiesi reikalavimų. Metas kavinėms sunkus ir džiaugiamės kiekvienu klientu. Šiai dienai, po tokio ilgo sąstingio, norisi priimti visus: ir su pasais, ir be jų. Vis dėlto, verta pripažinti, kad klientų su pasais ateina labai mažai“, – naujienų portalui JP sakė kavinės vadovė.

„Cido“ arenos vadovas teigė, kad Galimybių pasai sukelia per daug rūpesčių ne tik patikros metu, bet ir patiems sirgaliams.
Situacija – įdomi

„Cido“ arenos direktorius Tomas Inčikas pabrėžė, kad susidariusi situacija dėl Galimybių pasų – labai įdomi.

„Į varžybas dabar leidžiame tik su pasais. Taigi, vienose LKL pusfinalio varžybose pastebėjome didesnį žiūrovų skaičių, o kitose – mažesnį, todėl mums Galimybių pasai nepasiteisino. Tikėjomės daugiau. Pasai sukelia per daug rūpesčių ne tik patikros metu, bet ir patiems sirgaliams. Sulaukiame skambučių, kad varžybose dalyvauti nori, bet nėra vietų testavimuisi, todėl negali atvykti stebėti varžybų. Taigi, nusprendėme, kad jau šį sekmadienį, kai vyks LKL varžybos, žiūrovus įleisime be Galimybių pasų. Be jų bus mažiau trikdžių, neaiškumų, nusiskundimų“, – pasakojo T.Inčikas.

Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotoja L.Skrickienė sakė, kad įstaigoje dar iki Galimybių paso įsigaliojimo, buvo leidžiama rengti pasimatymus, atnešant įrodymus apie gautą skiepą, persirgimą.
Pasas – nebūtinas

Jau kuris laikas palengvinta situacija ir pataisos namuose bausmę atliekantiems asmenims. Su Galimybių pasu galimi ir kontaktiniai pasimatymai pataisos įstaigose.

Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotoja Loreta Skrickienė naujienų portalui JP sakė, kad įstaigoje dar iki Galimybių paso įsigaliojimo, buvo leidžiama rengti pasimatymus, atnešant įrodymus apie gautą skiepą, persirgimą.

„Na, o kol kas, su pasais, lankytojų dar neturėjome, bet pastebime, kad žmonės jau skambina, klausia. Su pasais, pasimatymai galės būti ir trumpalaikiai, ir ilgalaikiai“, – paaiškino moteris.

Dailės galerijos vadovas E.Žukauskas teigė, jog šiai dienai, renginiai organizuojami tik lauke, todėl pasų nereikia.
Renginiai – tik lauke

Galimybių pasas plačiau atvėrė ir kultūros įstaigų duris. Panevėžio dailės galerijos vadovas Egidijus Žukauskas teigė, jog šiai dienai, Dailės galerijos renginiai organizuojami tik lauke, todėl pasų nereikia.

„Na, o galerijos viduje, parodų lankymui, išlaikome visus atstumus, matuojame temperatūras ir reikalaujame dėvėti apsaugines kaukes. Taip pat užtikriname, kad viduje nebūtų daugiau žmonių nei leidžia plotas“, – naujienų portalui JP sakė E.Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas