Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Geltonųjų liemenių“ protestai Prancūzijai nesutrukdė pasiekti eilinio turizmo rekordo

Prancūzija pernai sulaukė beveik 90 mln. užsienio turistų ir šis naujas rekordas buvo pasiektas nepaisant vadinamųjų geltonųjų liemenių antivyriausybinių protestų, kurie daugelį lankytojų metų pabaigoje paskatino atidėti savo keliones į šią šalį.
Protestas
Protestas / 15min/Vytenio Miškinio nuotr.

„Prancūzija 2018 metais tebebuvo labiausiai pasaulyje turistus traukianti šalis“, – penktadienį pareiškė vyriausybės turizmo komitetas.

Turistų iš užsienio skaičius pernai, palyginti su 2017 metais, padidėjo 3 proc. iki 89,4 mln. ir Prancūzija dabar yra užsibrėžusi tikslą jų skaičių iki 2020 metų padidinti iki 100 milijonų.

Labiausiai – 7,4 proc. – 2018 metais padaugėjo turistų iš Azijos, nors didžiąją dalį Prancūzijoje viešėjusių užsienio turistų – 79 proc. – tebesudarė europiečiai.

Rekordinį lygį pasiekė ir turistų išlaidos, kurios pernai, palyginti su metais anksčiau, padidėjo 5 proc. iki 56,2 mlrd. eurų, penktadienį pranešė vyriausybė.

Gerokai pagyvėjo ir verslo turizmo segmentas, o vien Paryžiuje pernai įvyko 212 tarptautinių konferencijų – 22 daugiau negu 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai