Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gesintuvų gamintoja iš Kauno rajono nusiteikusi užkariauti Vokietijos ir Beneliukso rinkas

Produkto kokybė vis reiklesniais tampantiems vartotojams šiuo metu yra vienas iš prioritetų, renkantis naujas prekes. Įmonės neriasi iš kailio, siekdamos gauti sertifikatus, įrodančius, kad jų gaminama produkcija atitinka visus kokybės reikalavimus ir nuraminti vartotoją. Priešgaisrinius gaminius rinkai tiekianti UAB „Merseta“ yra viena iš Lietuvos bendrovių, kuriai norint vystyti verslą su užsienio partneriais, tam tikro sertifikato įgijimas buvo būtinas.
Gesintuvas
Gesintuvas / 123rf.com nuotr.

Kauno rajone esančiame Narsiečių kaime įsikūrusi „Merseta“ gamina ir prekiauja įvairiomis priešgaisrinėmis priemonėmis – pradedant nešiojamaisiais gesintuvais, baigiant aerozolinėmis gesinimo priemonėmis.

13 darbuotojų turinti bendrovė yra viena pirmųjų aerozolinių gesinimo priemonių gamintojų Europoje.

Kaip pasakoja bendrovės direktoriaus pavaduotojas ir eksporto vadovas Šarūnas Paradnikas, nešiojamuosius gesintuvus įmonė sėkmingai realizuoja Lietuvos rinkoje, tačiau didžioji dalis gesinimo priemonių yra eksportuojamos svetur.

„Šiuo metu prekiniu ženklu „ReinoldMax“ paženklinta įmonės produkcija eksportuojama į daugiau kaip 15 Europos šalių, Kanadą, Čilę bei kaip kurias Pietryčių Azijos šalis“, – neslėpdamas džiaugsmo bendrovės produktų rinkas vardina Š. Paradnikas.

13 darbuotojų turinti bendrovė yra viena pirmųjų aerozolinių gesinimo priemonių gamintojų Europoje. Tačiau norint vystyti prekybą daugybės gamintojų produktų perpildytoje ir išrankioje užsienio šalių rinkoje, būtini įrodymai, kad produktai – tinkami ir saugūs bei verti pirkėjo pinigų.

„Pasinaudojome Ūkio ministerijos administruojama priemone „Expo sertifikatas LT“, pagal kurią įmonei buvo skirta 11640 Eur ES investicijų gaminiams sertifikuoti“, – teigė bendrovės atstovas.

Ūkio ministerijos administruojama priemonė „Expo sertifikatas LT” finansuoja mažų, labai mažų ir vidutinių įmonių gaminamų ir planuojamų eksportuoti produktų sertifikavimą. 2015 m. rugsėjo 7 d. ūkio ministro Evaldo Gusto įsakymu 36 įmones pasiekė 1,146 mln. eurų investicijų, skirtų produktų ir paslaugų sertifikatams įsigyti.

Š. Paradnikas tikino, kad su priemonės „Expo sertifikatas LT“ pagalba bendrovė įgyvendins vieną iš savo tikslų – įgis „Tested Safety“ sertifikatą, kuris ypač pravers toliau plėtojant verslą su didžiaisiais užsienio mažmeninės prekybos tinklais.

„Tikimės, kad turėdami šį sertifikatą galėsime sėkmingiau konkuruoti Vokietijos bei Beneliukso šalių rinkose“, – sakė Š. Paradnikas.

ES – UKMin logo
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas