Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„GET Baltic“: dujų kaina Lietuvoje per mėnesį augo 12 proc., per metus – 2 proc.

Gamtinių dujų rinkos kaina Lietuvoje rugpjūtį siekė 43,49 euro už megavatvalandę (MWh) ir buvo 12 proc. didesnė nei liepą bei 2 proc. didesnė nei pernai rugpjūtį, ketvirtadienį pranešė gamtinių dujų birža „GET Baltic“.
Kylančios dujų kainos
Kylančios dujų kainos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Dujų kaina

„Rugpjūtį dujų kaina augo visose prekybos aikštelėse (...). Baltijos šalių ir Suomijos regione fiksuotas dujų kainų augimas atliepė taip pat didėjusias Europos dujų kainas, susiformavusias TTF Spot rinkoje“, – pranešime teigė „GET Baltic“.

Baltijos šalyse ir Suomijoje veikiančioje biržoje rugpjūtį dujos vidutiniškai kainavo 42,45 euro už MWh – 12 proc. daugiau nei liepą ir beveik tiek pat kaip prieš metus, kai dujų kaina siekė 42,69 euro už MWh.

Bendroje Latvijos ir Estijos prekybos aikštelėje dujų kaina per mėnesį augo 12 proc. iki 41,92 euro už MWh, Suomijoje – 13 proc. iki 41,73 euro.

Rugpjūtį „GET Baltic“ suprekiauta 432 gigavatvalandės (GWh) gamtinių dujų, buvo sudaryta daugiau nei 2,3 tūkst. dujų pirkimo ir pardavimo sandorių.

Daugiausiai dujų praėjusį mėnesį įsigyta Latvijos–Estijos bendroje prekybos aikštelėje – 189 GWh (44 proc. viso kiekio), Lietuvos – 175 GWh (40 proc.), Suomijos – 68 GWh (16 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas