Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gilėjant krizei, Sirijos vyriausybė padidino duonos, dyzelino kainas

Vyriausybės valdomose karo draskomos Sirijos teritorijose sekmadienį įsigaliojo naujos, gerokai padidintos duonos ir dyzelino kainos, kurios dar labiau apsunkins eilinių žmonių gyvenimą ekonominės krizės jau ilgą laiką alinamoje šalyje.
Sirija
Sirija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kaina Sirija

Dyzelino kaina buvo padidinta beveik tris kartus, o duonos kaina – dukart, pranešė oficialioji naujienų agentūra SANA.

Kartu prezidentas Basharas al-Assadas sekmadienį paskelbė potvarkį, pagal kurį darbo užmokestis viešajame sektoriuje didinamas 50 proc., o minimalus mėnesinis darbo užmokestis didėja nuo 47 tūkst. Sirijos svarų (37 JAV dolerių pagal oficialų keitimo kursą) iki 71,515 tūkst. svarų (57 JAV dolerių).

Antrajame potvarkyje B.al-Assadas 40 proc. padidino buvusių viešojo sektoriaus darbuotojų ir karines pensijas, pranešė SANA.

Pagal agentūros savaitgalį paskelbtą atnaujintą kainų sąrašą, litras dyzelino dabar kainuos 500 svarų, nors anksčiau naudotojai daugumoje sektorių už jį mokėjo 180 svarų.

Valstybinės Sirijos naftos produktų sandėliavimo ir skirstymo bendrovės atstovas Mustafa Haswiya (Mustafa Hasvija) agentūrai paaiškino, jog 80 proc. Sirijai reikalingų angliavandenilių perkama užsienyje naudojant užsienio valiutą, todėl „buvo būtina padidinti kainas, kad sumažėtų sąskaita už importą“.

Tuo tarpu subsidijuojamos duonos kaina buvo padidinta dukart iki 200 Sirijos svarų ir tai, pasak SANA, be kita ko, lėmė dyzelino brangimas.

Provyriausybinis dienraštis „Al-Watan“ sekmadienį pažymėjo, kad, pabrangus dyzelinui, „transportavimo kaina provincijose ir tarp jų padidės“ daugiau kaip 26 proc., taigi pabrangs ir kitos prekės.

Pasak leidinio, transporto, žemės ūkio ir pramonės sektoriuje padidės gamybos sąnaudos ir tai dar labiau paskatins infliaciją.

O namų šildymo kaina pašoks 178 proc., taigi šildymas taps dar labiau neįperkamas, pažymėjo „Al-Watan“.

Siriją alinant ekonominei krizei, kurią įžiebė jau dešimtmetį šalyje nerimstantis pilietinis karas ir dar pagilino sankcijos, Damaskas pastaraisiais metais ne kartą didino degalų kainas.

Beje, prieš maždaug dvi savaites kaimyninio krizės ištikto Libano vyriausybė padidino degalų kainas daugiau kaip 35 proc., siekdama pašalinti degalų trūkumą, kuris, pasak valdžios, iš dalies atsiranda dėl degalų kontrabandos į Siriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas