Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ sumokės 700 mln. dolerių pagal JAV ieškinį dėl konkurencijos ribojimo

Informacijos technologijų milžinė „Google“ sumokės 700 mln. dolerių, kad būtų patenkintas JAV pateiktas ieškinys dėl kaltinimų, kad bendrovė ribojo konkurenciją „Android“ operacijų sistemos įrenginiams skirtų programėlių rinkoje.
ARND WIEGMANN / REUTERS
ARND WIEGMANN / REUTERS

Pagal susitarimo sąlygas „Google“ įneš 630 mln. dolerių į fondą vartotojams ir 70 mln. dolerių į fondą valstijoms.

Be to, bendrovė pakeis požiūrį į savo veiklą Jungtinėse Valstijose, pavyzdžiui, leis kūrėjams įdiegti alternatyvius atsiskaitymų už pirkinius per programėles būdus.

Susitarimas dėl 50 valstijų, Kolumbijos apygardos, Puerto Riko ir Amerikos Mergelių salų valdžios institucijų pateikto ieškinio buvo pasiektas šių metų rugsėjį, tačiau jo sąlygos paviešintos tik dabar.

Anksčiau šį mėnesį „Google“ pralaimėjo bylinėjimąsi su populiaraus žaidimo „Fortnite“ kūrėja „Epic Games“, kurios ieškinyje buvo kaltinama neteisėtai naudojusis monopoline padėtimi ir ribojusi konkurenciją.

Pretenzijos buvo susijusios su tuo, kad IT milžinė ribojo programėlių diegimo į „Android“ sistemos išmaniuosius telefonus galimybes, reikalavo, kad kūrėjai savo programėlėse naudotų vidinę atsiskaitymų paslaugą, imdama komisinius už pirkimus, ir neleido jiems siūlyti naudotojams kitų būdų. 

Pernai lapkritį „Google“ kartu su „Spotify“ pradėjo bandomąją partnerystės programą, pagal kurią naudotojai galėjo rinktis atsiskaitymą per „Google Play“ arba tiesiogiai su Švedijos bendrove. Dabar „Google“ privalės šį būdą taikyti  visoms programėlėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas