Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gren Klaipėda“ planuoja deginti daugiau atliekų

Užsienio kapitalo energetikos bendrovės „Gren“ valdoma termofikacinė elektrinė „Gren Klaipėda“ (buvusi „Fortum Klaipėda“) per metus galės sudeginti 24,2 tūkst. tonų daugiau atliekų nei iki šiol – tai pasiekti padės retesnis jos veiklos stabdymas.
Teodoras Biliūnas/Fotobankas nuotr.
Teodoras Biliūnas/Fotobankas nuotr.
Temos: 1 Atliekos

Jėgainę valdančios įmonės „Gren Lietuva“ atstovas Andrius Kasparavičius sako, kad veiklą iki keturių savaičių elektrinė galės stabdyti kartą per dvejus metus, o ne kasmet, kaip iki šiol. 

„Planuojama įprastinį 3-4 savaičių planinį sustojimą daryti ne kiekvienais metais, o kas antrus metus. Kasmet jėgainė būtų stabdoma tik apžiūrai bei valymo darbams“, – BNS sakė A. Kasparavičius.

Planuojamos veiklos poveikio aplinkai vertinime nurodoma, kad dėl retesnio stabdymo ir pailgėjusio darbo laiko jėgainėje per metus sudeginamų išrūšiuotų ir perdirbti netinkamų atliekų kiekis didėtų beveik 10 proc. iki 279,2 tūkst. tonų, tuo metu maksimalūs pajėgumai nedidėtų.

„Siekiant įgyvendinti šį konceptą dėl ilgesnės metinio eksploatavimo trukmės atsirastų galimybė nekeičiant jėgainės valandinių pajėgumųok

sutvarkyti didesnį atliekų kiekį bei patiekti daugiau šilumos ir elektros energijos ne šildymo sezono metu“, – teigė A. Kasparavičius.

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje įsikūrusi „Gren Klaipėda“ jėgainė tiekia šilumą Klaipėdos miestui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai