Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitaikymas: Rusijoje vėl galima įsigyti gruziniško vyno ir vandens

Rusijos vartotojų teisių tarnyba Gruzijos gamintojams išdavė 104 sertifikatus, liudijančius apie produktų registraciją. Juos gavo septyni vyno gamintojai ir dvi mineraliniu vandeniu prekiaujančios bendrovės, skelbia lenta.ru.
Parodos akimirka
Vynas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Iš viso, kaip skelbiama pranešime spaudai, 245 paraiškos registracijai gautos iš 19 Gruzijos alkoholinių gėrimų ir dviejų mineralinio vandens gamintojų. Bendrovių ir produktų pavadinimai nebuvo paskelbti.

Anksčiau minėta tarnyba paskelbė, kad registracija suteikta devynioms vyno gaminimo bendrovėms.

Pirmadienį „Rossiskaja Gazeta“ pranešė, kad pasienį kirto pirmoji mineralinio vandens „Borjomi“ partija. Prieš keletą savaičių šiam produktui išduotas registracijos sertifikatas. „Borjomi“ Rusijos prekybos centruose turėtų pasirodyti birželį.

Gruzijos produktų registraciją Rusijos pareigūnai atlieka jau keletą mėnesių. Per šį laiką Gruzijoje lankėsi kelios pareigūnų delegacijos. Į Rusiją leista įvežti ne visą gruzinų siūlomą alkoholinių gėrimų produkciją.

Apie galimybę atnaujinti Gruzijos vyno ir mineralinio vandens prekybą Rusijoje Maskva paskelbė po pernai Gruzijoje įvykusių rinkimų, kai šalyje pasikeitė vyriausybė. Prieš tai per šešerius metus, nuo 2006 metų, buvo įvestas visiškas maisto produktų iš Gruzijos embargas. Rusija aiškino, kad pažeidžiamos sanitarinės normos, kurios Gruzijoje toleruojamos. Tbilisis įsitikinęs, kad embargas įvestas dėl politinių priežasčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento