Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Henkel“ pasitraukė iš Rusijos

Vokietijos chemijos produkcijos ir plataus vartojimo prekių gamybos milžinė „Henkel“ užbaigė savo verslo Rusijoje pardavimo sandorį – visos įmonės „Henkel Rus“ akcijos nuo balandžio 21-osios priklauso Jungtiniuose Arabų Emyratuose registruota bendrovė „Lead Holding“, skelbia Rusijos žiniasklaida, remdamasi Valstybinio įmonių registro duomenimis.
„Henkel“
„Henkel“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Verslas Henkel

Anksčiau „Henkel“ skelbė, jog aktyvus Rusijoje už 54 mlrd. rublių (maždaug už 600 mln. eurų) parduos trijų Rusijos kapitalo bendrovių konsorciumui.

„Henkel“ apie sprendimą dėl karo Ukrainoje trauktis iš Rusijos pranešė pernai balandį, gruodį atskyrė savo verslą Rusijoje į savarankišką įmonę, o kovą skelbė pasitraukimo procesą ketinanti užbaigti iki šių metų pirmojo ketvirčio pabaigos.

Į Rusijos rinką „Henkel“ įžengė 1991-aisiais, praėjusių metų pabaigoje šioje šalyje turėjo kelias gamyklos įvairiuose jos regionuose.

Pasaulyje „Henkel“ turi per 50 tūkst. darbuotojų, valdo tokius prekių ženklus kaip „Persil“, „Bref“, „Pril“, „Schwarzkopf“, „Syoss“, „Fa“, „Ceresit“, klijų „Moment“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas