Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Honkonge buvo sustabdyta prekyba 33 įmonių akcijomis

Honkongo biržoje penktadienį buvo sustabdyta prekyba daugiau nei 30-ies įmonių vertybiniais popieriais, įskaitant mažiausiai dvi stambias Kinijos nekilnojamojo turto vystytojas, kurios laiku nepateikė metinių rezultatų.
Honkongas
Honkongas / AP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Honkongas Verslas

Šis žingsnis padidina neapibrėžtumą Kinijos nekilnojamojo turto sektoriuje, susidūrusiame su sunkumais, Pekinui netikėtai užsukus likvidumo čiaupus.

Be to, tam įtakos turėjo Kinijos pagrindiniuose miestuose, įskaitant Šanchajų, paskelbti karantinai dėl koronaviruso protrūkių.

Didžiausios Kinijos nekilnojamojo turto vystytojos „Shimao Group“ ir „Sunac China“ atsidūrė tarp mažiausiai 33 įmonių, kurių vertybiniais popieriais prekyba penktadienį sustojo.

Visos šios įmonės nepaskelbė savo neaudituotų metinių rezultatų iki kovo 31 dienų.

Pranešime Honkongo vertybinių popierių biržai „Shimao“ teigė, kad negali laiku pranešti metinių rezultatų dėl naujausio koronaviruso protrūkio, dėl kurio buvo „uždarytas bendrovės būstinės biurų pastatas Šanchajuje“.

Kai kurie darbuotojai, dalyvaujantys rengiant metinius rezultatus, taip pat buvo karantinuoti, nenurodant aiškios datos, kada bus sušvelnintos viruso kontrolės priemonės, pridūrė „Shimao“.

Dėl su virusu susijusių vėlavimų Honkongo birža leido įmonėms pateikti neaudituotus duomenis iki kovo 31 dienos, o audituotą versiją – iki balandžio 30 dienos, kad būtų išvengta sustabdymo.

Kovo pabaigoje biržoje buvo 2 570 listinguojamų bendrovių, iš kurių mažiausiai 138 informavo vėluosiančios pranešti apie savo audituotus 2021 metų rezultatus pasibaigus kovo mėnesio terminui, praneša „Bloomberg“.

Kinijos nekilnojamojo turto įmonėms kilo sunkumų dėl Pekino siekio pažaboti per didelę skolą NT sektoriuje ir siaučiančias vartotojų spekuliacijas.

Tai, kad įmonės nepateikė audituotų rezultatų, sustiprins nerimą dėl skolų restruktūrizavimo skaidrumo probleminėse Kinijos įmonėse ir gali paskatinti tolesnius kredito reitingų mažinimus.

„Sunac“ savo penktadienio pareiškime teigė, kad jos vėlavimą iš dalies lėmė problemos, susijusios su paskolomis lengvatinio apmokestinimo šalyse, „ tarptautinėms reitingų agentūroms neseniai sumažinus bendrovės kredito reitingus“.

Kovo 24 dieną „Fitch Ratings“ sumažino „Sunac“ reitingą iki „CC“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai