Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Viešbučiai trina rankomis: į Edo Sheerano koncertą Kaune susiruošusiems jo gerbėjams teks dar kartą paploninti pinigines

Kitų metų vasarą į Lietuvą atvyksta britų muzikos žvaigždė Edas Sheeranas, kuris surengs net du koncertus Kaune. Melomanams dėl šio koncerto teks gerokai patuštinti piniginę – mat Kauno viešbučiai šiai datai pakėlė nakvynės kainą.
Edas Sheeranas
Edas Sheeranas / „Scanpix“/AP nuotr.

Koncertai bus surengti 2024 metų rugpjūčio 3 ir 4 dienomis. Tiesa, paskelbus apie E.Sheerano antrą koncertą, šiam savaitgaliui netruko pabrangti ir nakvynė viešbučiuose.

Socialiniuose tinkluose internautai netruko pastebėti, kad palyginus su savaitgaliu prieš tai dvi naktis praleisti Kaune kainuos apie 150 eurų brangiau.

15min taip pat patyrinėjo nakvynės Kaune kainas platformoje Booking.com minėtą datą.

Pavyzdžiui, savaitgalį prieš – liepos 27-28 d. – trijų žvaigždučių viešbutyje „IBIS Styles Kaunas Centre“ naktis dviem kainuos 120 eurų, o rugpjūčio 3-4 d. viena naktis jau atsieis 681 eurų, t.y. beveik 6 kartus daugiau.

Kitame to paties tinklo viešbutyje – „Ibis Kaunas Centre“ – nakvynė dviem žmonėms liepos 27-28 d. kainuotų 102 eurus, o koncerto savaitgalį – 712 eurų. Tai yra beveik 7 kartus daugiau.

Penkių žvaigždučių viešbutyje „Amberton Cozy Hotel Kaunas“ nakvynė vienai nakčiai dviem žmonėms paskutinį liepos savaitgalį kainuotų 83 eurus, o koncertinį savaitgalį – 745 eurus, kitaip tariant kaina paaugo beveik 9 kartus.

Be to, Booking.com pasirinkus, kad rodytų tik viešbučius (be apartamentų), Kaune šiuo metu rodo jau tik keturis pasiūlymus už 681-822 eurus. Žinoma, galima paieškoti nuomojamų apartamentų, svečių namų ar šeimos būstų.

123RF.com nuotr./Piniginė
123RF.com nuotr./Piniginė

Įprasta praktika pakelti kainas

VšĮ „Kaunas IN“ direktorius Tadas Stankevičius 15min teigė, kad kol kas sunku spręsti apie tikslius užimtumo ir kainų skaičius – jie esą bus aiškesni po koncerto.

„Bet neabejojame, jog panašiai kaip ir kitų masinių renginių metu, pavyzdžiui, Eurolygos finalinio ketverto, užimtumai bus artimi 100 proc., o kainos taip pat turėtų išaugti, apgyvendinimo įstaigoms nusprendus dėl kainodaros politikos“, – komentavo T.Stankevičius.

Pasak jo, tokia praktika yra įprasta visame pasaulyje, reaguojant į ženkliai išaugusią apgyvendinimo vietų paklausą.

„Pavyzdį galima matyti iš neseniai atlikto tyrimo, kurio metu tirti viešbučių kainų pokyčiai kitos super-žvaigždės Taylor Swift koncertinio turo metu JAV“, – palygino T.Stankevičius.

Navan.com duomenys atskleidė, kad vidutinė viešbučio kambario užsakymo kaina jos pasirodymo naktį yra 50,28 proc. didesnė (vidutiniškai 99 JAV doleriais) nei kitu metu.

Vidurio Vakarų ir Rytų pakrantės miestuose JAV nakvynė viešbučiuose turo metu brango labiausiai – Sinsinatyje (+270 proc.), Pitsberge (+120 proc.), Mineapolyje (+93 proc.) ir Filadelfijoje (+80 proc.),

Didesniuose didmiesčiuose, kurie yra populiaresni ištisus metus, pavyzdžiui, Las Vegase (+70 proc.), Tampoje (+49 proc.) ir Čikagoje (+34 proc.), viešbučių rezervacijų kainos vis tiek padidėjo, tačiau ne taip smarkiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?