Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į naują baldų gamyklą Garliavoje „Nordic Idea“ su ES fondų lėšomis investuos 6 mln. eurų

Lietuvos bendrovė „Nordic Idea“ jau neišsitenka savo gamykloje Garliavoje – reikia ir didesnių pajėgumų, ir daugiau darbuotojų. Todėl per kitus metus į naują gamyklą kartu su Europos Sąjungos fondų lėšomis investuos apie 6 mln. eurų.
Eurai
Eurai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Nordic Idea“ gamina trijų tipų baldus: projektinius baldus, kurie, įmonės direktoriaus Roko Grauslio teigimu, sudaro 65–70 proc. visų pardavimų, taip pat standartinius baldus ir jų komponentus, kitaip tariant, baldų detales.

„Apie 95 proc. produkcijos eksportuojame. Pagrindinės rinkos yra Jungtinė Karalystė, ten išvežame 65 proc. savo visos produkcijos. Kitos rinkos – Belgija, Nyderlandai, Prancūzija, Šveicarija, Vokietija, šiek tiek Skandinavijos rinka“, – kalbėjo R.Grauslys.

Aktyviausiai įmonė dirba su Jungtine Karalyste – šaliai gamina baldus pagal užsakymus, tai yra, nestandartinius baldus.

„Mes įrenginėjame viešbučius, studentų bendrabučius. Tai yra projektinių baldų segmentas. Į kitas rinkas, tokias, kaip Vokietija, Nyderlandai, Belgija, vežame standartinius baldus, kuriuos gaminame pagal užsakovų pateiktus brėžinius“, – sakė R.Grauslys.

Pasak jo, rinkose, kuriose dirba, pagrindiniai „Nordic Idea“ konkurentai yra lenkai, tačiau konkurencija nėra didelė, mat gamybos pajėgumų visiems trūksta.

Dėl to įmonė ryžosi statyti naują gamyklą.

„Mūsų pagrindinis tikslas yra per kuo trumpesnį laiką pagaminti kuo daugiau produkcijos. Šiai dienai išnaudojame beveik visus esamos gamyklos pajėgumus, todėl, norint plėstis, mums reikalingi papildomi pajėgumai“, – kalbėjo „Nordic Idea“ direktorius.

Pasak jo, pastačius naują baldų gamyklą, įmonės pajėgumai išaugs iki keturių kartų.

Viso projekto vertė – beveik 6 mln. eurų, kurių 2 mln. eurų investuos Ūkio ministerija pagal priemonę „Regio Invest LT+“. „4 mln. eurų yra mūsų ir bankų lėšos“, – pasakojo R.Grauslys.

Apie gamybinių pajėgumų didinimą įmonė mąstė jau seniai.

„Nordic Idea“ šiuo metu dirba 82 darbuotojai, tačiau jau per kelerius metus jų skaičius padvigubės.

„Jeigu ne Europos Sąjungos investicijos, būtume svarstę kokį kitą variantą, bet, kadangi mūsų parengtas projektas buvo finansuotas, tai kito ir nereikėjo svarstyti“, – pasakojo „Nordic Idea“ direktorius.

„Nordic Idea“ šiuo metu dirba 82 darbuotojai, tačiau jau per kelerius metus jų skaičius padvigubės.

Per pirmus metus mainais į Europos Sąjungos investicijas įmonė įsipareigojo pasamdyti 27 žmones. Vėliau „Nordic Idea“ darbuotojų gretas papildys ir dar daugiau žmonių.

„Darbuotojų skaičius per ilgesnį laikotarpį, tarkime, trejus metus, išaugs iki 150–160“, – sakė R. Grauslys.

Nauja baldų gamykla Garliavoje bus baigta statyti jau kitąmet, pradės veikti 2016 metų pabaigoje.

Priemonė „Regio Invest LT+“ yra skirta ne Lietuvos didmiesčiuose (Vilniuje, Kaune ar Klaipėdoje) veiklą vykdančioms ar dar tik planuojančioms vykdyti labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms.

Priemonė iš dalies finansuoja tokių įmonių investicijas į inovatyvios gamybos ar inovatyvių paslaugų verslo pradžią ar plėtrą. Priemonės tikslas – skatinant inovacijas sudaryti sąlygas augti mažų ir vidutinių įmonių našumui, sparčiau vystytis Lietuvoms regionams ir jiems ekonomiškai augti. Iš viso 2014–2020 m. pagal šią priemonę Lietuvos regionus turėtų pasiekti net 86,9 mln. Eur ES investicijų. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas