Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ieškoma Lietuvos komercijos atašė Lenkijoje

Plėsdama ekonominio atstovavimo Lietuvai tinklą pasaulyje, Ekonomikos ir inovacijų ministerija paskelbė konkursą komercijos atašė pareigoms Lenkijoje.
Lenkijos vėliava
Lenkijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Lenkija

„Pastaraisiais metais ypač stipriname ekonominį atstovavimą svarbiausiose Lietuvai rinkose. Tuo tikslu įsteigėme 11 naujų komercijos atašė pareigybių. Efektyvus atstovavimas Lenkijoje ypač svarbus: ši valstybė visada buvo ir liks viena svarbiausių mūsų strateginių ekonominių partnerių – ji yra ir prioritetinė Lietuvos eksporto rinka, ir didžiausia investuotoja mūsų šalyje. Matome milžinišką abipusiškai naudingą ekonominį potencialą ir tikimės, kad paskirtas komercijos atašė padės jį realizuoti“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Dvišalė Lietuvos ir Lenkijos prekybos apyvarta pernai siekė 7,3 mlrd. eurų, tiesioginės Lenkijos investicijos sudaro 1,5 mlrd. eurų – pagal šį rodiklį Lenkija yra 6 pagal mastą investuotoja Lietuvoje. Pirmąjį šių metų pusmetį Lenkija užėmė 1 vietą pagal prekybos apyvartą, 2 – pagal eksportą ir lietuviškos kilmės prekių eksportą bei 1 – pagal importą.

Į komercijos atašė pareigas gali pretenduoti asmenys, turintys ne žemesnį kaip bakalauro kvalifikacinį laipsnį teisės, verslo, ekonomikos arba politikos mokslų srityse arba ne žemesnį kaip bakalauro kvalifikacijos laipsnį ir ne mažesnę kaip dvejų metų darbo tarptautinio bendradarbiavimo srityje patirtį. Pretendentai į pareigas privalo mokėti anglų kalbą C1 lygiu, o lenkų – B1 lygiu.

Visi reikalavimai kandidatams ir kita informacija skelbiama čia. Paraiškos priimamos iki spalio 19 d. imtinai.

Lietuva plečia savo atašė tinklą – iki 2024 metų siekiama komercijos atašė skaičių padidinti iki 23. Šiuo metu Lietuva turi komercijos atašė Jungtinėje Karalystėje, Jungtinėse Amerikos Valstijose, Švedijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Nyderlanduose, Izraelyje, Ukrainoje ir Pietų Korėjoje.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija artimiausiu metu skelbs konkursus į komercijos atašė pareigybes Singapūre, Danijoje ir Prancūzijoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas