Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 28 /12:50

„Ignitis grupė“ energetikos gigantus ragina dalį neplanuoto pelno skirti Ukrainai

12 mln. eurų, arba 10 proc. praėjusių metų neplanuoto pelno Ukrainai siūlanti skirti Lietuvos energetikos grupė „Ignitis grupė“ ragina tai daryti ir didžiąsias pasaulio energetikos įmones.
Elektros ir dujų kaina
Elektros ir dujų kaina / 123RF.com nuotr.

„Raginame jus sekti šiuo pavyzdžiu ir dalį 2022 metų pelnų skirti Ukrainai. Manome, kad pasidalinti pelnu su šalimi, kurioje vykstantis karas ir lėmė to pelno atsiradimą, yra morališkai teisingas žingsnis“, – antradienį išplatintame viešame kreipimesi teigė grupės vadovas Darius Maikštėnas.

„Ignitis grupė“ nurodo kreipusis į 56 didžiąsias pasaulio energetikos įmones, tarp kurių – Norvegijos naftos ir dujų milžinė „Equinor“, JAV energetikos milžinė „ExxonMobil“, Jungtinės Karalystės ir Nyderlandų naftos bei dujų milžinė „Shell“, JK energetikos milžinė BP („British Petroleum“), Prancūzijos „TotalEnergies“, „Engie“, „Veolia Environnement“ ir „Electricite de France“, Lenkijos naftos koncernas „Orlen“ ir „Polska Grupa Energetyczna“, „ConocoPhillips“, Suomijos „Neste“, Švedijos „Fortum“, Vokietijos RWE, „Continental Resources“, „Latvenergo“, „Eesti Energia“ ir kitos.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Darius Maikštėnas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Darius Maikštėnas

„Ignitis grupė“ nurodo kreipimąsi išsiuntusi 56 didžiosioms Europos energetikos įmonėms.

Pasak D.Maikštėno, pernai vasario pabaigoje prasidėjęs karas Ukrainoje paveikė energetikos rinkas, dėl ko labai išaugo gamtinių dujų bei elektros kainos.

Energetikos kompanijos uždirbo kelis šimtus milijardų neplanuotų pelnų, kurie buvo nulemti ne investicijų ar verslo strategijų, o dėl karo išaugusios kainos.

„Visa tai lėmė, kad energetikos kompanijos uždirbo kelis šimtus milijardų neplanuotų pelnų, kurie buvo nulemti ne investicijų ar verslo strategijų, o dėl karo išaugusios kainos“, – teigė „Ignitis grupės“ vadovas.

Antradienį „Ignitis grupė“ pranešė pernai iš žaliosios gamybos segmento gavusi 114,2 mln. eurų neplanuoto pelno, iš kurio 12 mln. eurų akcininkams bus siūloma skirti Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas