Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„IHS Markit“: euro zonoje verslo atsigavimas lapkritį vėl įgavo pagreitį

Euro zonos ekonomikos atsigavimas vėl įsibėgėja po spalį stebėto nuosmukio, parodė antradienį paskelbti atidžiai stebimo tyrimų instituto „IHS Markit“ atliekamo tyrimo rezultatai.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Euro zona Verslas

Spalį nukritęs iki 54,2 punkto, lapkričio mėnesį pirkimo vadybininkų indeksas „PMI Composite“, rodantis įmonių pasitikėjimą ekonomika, ūgtelėjo iki 55,8 punkto.

Tai gera žinia visiems, besitikintiems naujų darbo vietų augimo, rodanti, kad bendrosios valiutos zona atsigauna po užsitęsusios koronaviruso pandemijos padarytos žalos ir pasaulinių tiekimo grandinių problemų.

Visgi tuo pat metu didėja ir infliacinis spaudimas, kai kainos ir atlyginimai auga dar staigiau.

„IHS Markit“ vyriausiasis ekonomistas Chrisas Williamsonas pažymėjo: „Stipresnis verslo veiklos augimas lapkritį paneigė ekonomistų nuogąstavimus dėl ekonomikos sulėtėjimo“.

Tačiau „vargu ar ketvirtąjį ketvirtį tai užkirs kelią euro zonos ekonomikos augimo sulėtėjimui, ypač dėl to, kad didėjantys COVID-19 atvejų skaičiai gruodį vėl sukels ekonomikos trikdžių“.

„Oxford Economics“ ekonomistas Rory Fennessy sutiko, kad PMI prieaugis buvo netikėtas ir, regis, daugiausia lemtas paslaugų sektoriaus plėtros.

Analitikas perspėjo, kad nauja koronaviruso banga ir besitęsiančios tiekimo grandinių kliūtys reiškia, jog „artimiausio laikotarpio perspektyvos darosi pesimistiškesnės spartesniu tempu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas