Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įkvepianti sėkmės istorija: lietuvių kuriami gaminiai pasieks ir kosmosą

Panevėžyje įsikūrusi įmonė „Super Garden“ turi kuo didžiuotis – per keletą metų išplėtusi savo produktų asortimentą, ji šiuos Lietuvoje gaminamus produktus parduoda jau ne tik JAV ar Jungtiniuose Arabų Emyratuose – netrukus gaminiai pasieks ir kosmosą, rašoma Ministerijos pranešime spaudai.
Užkandžiai „BITES“
Užkandžiai „BITES“ / Gamintojo nuotr.

„Pasakymas „Ir dangus – ne riba“ puikiai apibūdina šią įmonę, sėkmingai kuriančią paklausią produkciją sparčiai augančiam kosmoso sektoriui. Šiandien įmonė jau bendradarbiauja ir su karinės pramonės atstovais, siekdama pateikti savo gaminius ir NATO bei JTO kariams“, – po susitikimo su „Super Garden“ vadovybe sakė gynybos pramonę kuruojanti ekonomikos ir inovacijų viceministrė Erika Kuročkina.

„Super Garden“ gamina šaltyje džiovintus užkandžius ir siekia tapti lyderiaujančiu šaltyje džiovintų produktų prekių ženklu pasaulyje. Vykdydama savo veiklą, įmonės komanda puoselėja tris svarbiausias vertybes: kokybiškumą, įvairovę ir inovatyvumą.

Be to, įmonė šiais metais gavo Europos kosmoso agentūros (EKA) finansavimą naujos į kosmosą planuojamų tiekti užkandžių receptūros kūrimui. Į kosmosą numatomam tiekti maistui keliami itin aukšti reikalavimai: jis turi būti pritaikytas didelėms temperatūros ir slėgio amplitudėms, užimti itin mažai vietos, neturėti jokio kontakto su oru ir aplinka, itin ilgai išlikti šviežias ir turėti reikiamų vitaminų bei mineralų. Tad ši bendrovė Europos astronautams kurs platų maistingų užkandžių meniu.

„Sutartis su Europos kosmoso agentūra mums yra kur kas daugiau nei vien tik komercinis užsakymas. Tai milžiniškas žingsnis įmonei plėtojant inovacijas, stiprinant savo pozicijas perspektyvioje ir sparčiai besivystančioje kosmoso rinkoje bei tarptautinis pripažinimas pasauliniu mastu“, – teigia „Super Garden“ vadovė Laura Kaziukonienė.

EKA duomenimis, šiuo metu visą džiovintą maistą astronautams Tarptautinėje kosminėje stotyje tiekia tik JAV gamintojai, tad Europoje tai – vis dar laisva niša.

Šiemet Europos kosmoso agentūros finansavimą gavo 8 Lietuvos įmonių projektai.

Lietuva asocijuota EKA nare tapo 2021 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas