Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

„Invalda INVL“ išplatino 10 mln. eurų pirmą viešą obligacijų emisiją

Turto valdymo grupė „Invalda INVL“ išplatino pirmą viešą 10 mln. eurų obligacijų emisiją. Jos paklausa pasiūlą viršijo 2,9 karto, ketvirtadienį pranešė bendrovė.
„Invalda INVL“
„Invalda INVL“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Obligacijos

„Į rinką atvedėme aiškų ir saugų investicinį produktą, o sau atidarėme dar vieną alternatyvų kapitalo šaltinį“, – pranešime sakė „Invaldos INVL“ vadovas Darius Šulnis.

Grupės teigimu, šia obligacijų emisija „Invalda INVL“ finansuos įprastinę veiklą, emisija taip pat prisideda prie kapitalo rinkos vystymosi.

„Obligacijų emisija susilaukė didelio pasisekimo ne tik tarp Lietuvos investuotojų, bet ir tarp kitų Baltijos šalių atstovų, kurie vis dažniau ir aktyviau dalyvauja vietos platinimuose“, – teigė Šiaulių banko Finansų rinkų departamento vadovė Eglė Džiugytė.

Mažmeniniai ir instituciniai investuotojai Baltijos šalyse galėjo įsigyti iki 10 tūkst. vienetų bendrovės 1 tūkst. eurų nominalios vertės obligacijų. Už jas kas pusmetį bus mokamos fiksuotos 7 proc. palūkanos

Nors bendra gautų paraiškų suma siekė 29 mln. eurų, o pasiūlymus iš viso pateikė 481 investuotojas, obligacijų įsigyti galėjo tik 216 investuotojų. 63,8 proc. obligacijų atiteko mažmeniniams, o 36,2 proc. – instituciniams investuotojams.

„Invalda INVL“ nurodė, kad teiks prašymą Vilniaus „Nasdaq“ biržai dėl bendrovės išplatintų obligacijų įtraukimo į „Nasdaq Baltic“ skolos vertybinių popierių sąrašą ir leidimo jomis prekiauti, tai atlikti numatoma per tris mėnesius.

„Invaldos INVL“ skolos vertybinius popierius platino Šiaulių bankas ir „INVL Šeimos biuras“ prekės ženklą valdanti „INVL Financial Advisors“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius