Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Invega“ jau priima paraiškas dėl paskolų „atostogų“ palūkanų kompensavimo

Sunkumų dėl koronaviruso COVID-19 patiriantys smulkiojo ir vidutinio verslo atstovai nuo penktadienio jau gali teikti paraiškas „Invegai“ dėl atidėtų paskolų ar lizingo mokėjimų palūkanų kompensavimo. Finansų įstaigai atidėjus paskolos ar lizingo mokėjimą, paskolų gavėjams bus kompensuota 100 proc. palūkanų, kurias reikėtų mokėti atidėjimo laikotarpiu, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.
Pinigai
Pinigai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Ši priemonė skirta visoms su sunkumais susiduriančioms smulkioms ir vidutinėms įmonėms. Raginame verslą aktyviai naudotis šia galimybe – valstybė kompensuos jūsų atidėtų paskolų palūkanas, o savo sutaupytas lėšas galėsite panaudoti kitoms šiuo metu gyvybiškai svarbioms reikmėms“, – pranešime sakė laikinai ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas einantis energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

Vyriausybė paskyrė 23 mln. eurų tam, kad visiškai kompensuotų smulkiojo ir vidutinio verslo mokamas palūkanas tais atvejais, kai dėl koronaviruso pandemijos paskolų ar finansinės nuomos (lizingo) grąžinimas atidėtas nuo 2020-ųjų kovo 16 dienos.

Palūkanos už atidėtus paskolų ir lizingo mokėjimus kompensuojamos už investicines ir apyvartines paskolas, kurios atitinka šiai priemonei taikomus kriterijus. Įmonėms paskolos ar lizingo palūkanų kompensacija bus taikoma ne ilgiau kaip 6 mėnesių laikotarpiu – iki gruodžio 31 dienos.

Vyriausybė prieš porą savaičių patvirtino beprecedentį ekonomikos skatinimo paketą. Jame ekonomikos skatinimui buvo numatyta 1 mlrd. eurų, po pusę milijardo – sveikatos apsaugai, darbo vietų išsaugojimui ir įmonių likvidumo išsaugojimui. Tačiau pirmadienį pranešta, kad parama verslo likvidumui didinama dukart – iki 1 mlrd. eurų.

Nuo koronaviruso nukentėjusiam verslui bus leidžiama atidėti mokesčių mokėjimą arba išdėstyti mokesčius sutartu grafiku, netaikant palūkanų. Mokesčių mokėtojai bus atleidžiami nuo baudų, delspinigių, bus sustabdytas mokestinių nepriemokų išieškojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas