Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investavusių pramonės įmonių šiemet sumažėjo

Investavusių pramonės įmonių šiemet, palyginti su 2019 metais, sumažėjo, tam įtakos turėjo koronaviruso pandemija, rodo Statistikos departamento apklausos duomenys.
Investicijos
Investicijos / 123RF.com nuotr.

30 proc. apklaustų pramonės įmonių vadovų šiemet teigė, kad investicijos padidėjo, 45 proc. – kad sumažėjo, o pernai jų dalis buvo atitinkamai 42 proc. ir 37 procentai. 4 proc. įmonių šiemet visai neturėjo investicijų (prieš metus – 5 proc.).

Didžiausia dalis įmonių, investavusių 2020 metais, buvo pagrindinių metalų gamybos veiklose, mažiausia – popieriaus ir popieriaus gaminių gamybos veiklose.

Pramonės įmonės šiemet investavo į įrenginių atnaujinimą (36 proc.), gamybinio pajėgumo plėtrą (29 proc.), produkcijos gamybos modernizavimą (15 proc.) bei kitiems tikslams (20 proc.) (užterštumui mažinti, darbo saugos priemonėms įsigyti ir kitur).

Šiemet, palyginti su 2019-aisiais, mažiau įmonių investavo į gamybinio pajėgumo plėtrą ir daugiau – kitiems tikslams.

2021 metais 31 proc. apklaustų įmonių vadovų planuoja investuoti į senų įrenginių pakeitimą, 26 proc. – į gamybinio pajėgumo plėtrą, 18 proc. žada skirti investicijų produkcijos gamybai modernizuoti.

Apklausos duomenimis, investicijas labiausiai skatina gaminamos produkcijos paklausa – šią priežastį nurodė 84 proc. įmonių vadovų. Didelę įtaką investicijoms turi ir naujų technologijų plėtra bei kvalifikuota darbo jėga (79 proc.) ir finansiniai ištekliai arba numatomas pelnas (76 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai