Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 07 03 /11:30

„Investuoti paprasta“: Rena skaičiuoja II pakopos pensijų fondų grąžą

Pasyvią investavimo strategiją pasirinkusi Rena Saribekian atsigręžia į sritį, kuri vis dar neįtikina dalies lietuvių – II pakopos pensijų fondus. Finansų ekspertė skaičiuoja, kad priartėjus pensijai visų investicijų grąža galėtų būti daugiau nei 1000 proc.
1920x1080  rena
1920x1080 rena

Projekte „Investuoti paprasta su Jekaterina ir Rena“ Rena pasirinko pasyvią investavimo strategiją turėdama tikslą vidutiniškai uždirbti 10 proc. metinę grąžą. Ketvirtoji Renos investicija – II pakopos pensijų fondai.

Rena: ar verta kaupti pensiją II-oje pakopoje, kai jau investuoji savarankiškai?

Iš automatiškai šiemet į antros pakopos pensijų fondus įtrauktų 68 tūkst. gyventojų apie 40 tūkst. pensijų kaupime dalyvauti atsisakė. Tiek investuojantiems, tiek neinvestuojantiems, visada iškyla tas pats klausimas: ar verta kaupti pensijai papildomai šalia pensijos kaupimo Sodroje?

Juk daug kas nuolat sako, kad galbūt tiesiog vertėtų viską dėti į S&P 500 ar panašų ETF ir Sodrą pamiršti visai. Visgi II pakopos kaupimo pensijai sistema gali būti itin naudinga, ypač jauniems žmonėms – paprasčiausiai todėl, kad per ilgą laiką iki senatvės pensijos amžiaus jie turi galimybę sukaupti tikrai reikšmingą lėšų sumą. Kadangi man iki pensijos dar tolokai, nutariau į šį sprendimą atidžiau žvilgtelėti ir aš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas