Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojų forumo atstovai Seimo vadovei įteiks prašymą atmesti Darbo kodekso veto

Užsienio investuotojus Lietuvoje vienijančio Investuotojų forumo atstovai Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei antradienį įteiks 200 verslininkų ir visuomenės veikėjų prašymą atmesti prezidentės veto birželį Seimo priimtam naujam Darbo kodeksui, kad jis įsigaliotų nuo 2017 metų.
Flashmobas už naują Darbo kodeksą
Darbo kodeksas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Atnešame maišą parašų – apie 200 verslininkų ir visuomenės veikėjų kreipiasi į Seimo narius, kad atmestų prezidentės veto Darbo kodeksui“, – BNS sakė Investuotojų forumo vadovė Rūta Skyrienė.

Pasak jos, susitikime neketinama kalbėti apie baigiančio kadenciją Seimo nespėtus priimti svarbius verslui įstatymus.

L.Graužinienė praėjusią savaitę sakė, kad dėl naujojo Darbo kodekso Seimas apsispręs per pirmas Seimo darbo savaites.

L.Graužinienė BNS praėjusią savaitę sakė, kad dėl naujojo Darbo kodekso Seimas apsispręs per pirmas Seimo darbo savaites.

„Labai svarbu, kaip Seimas apsispręs, ir tai įvyks pirmosiomis savaitėmis ir bus akivaizdus aiškumas – ar lieka galioti senasis kodeksas, ar priimam prezidentės pataisas ir pasiūlymus. Ir jeigu taip bus – ar nereikės tuomet taisyti kitų mūsų priimtų teisės aktų, kurie buvo lydintieji, kurie yra jau pasirašyti prezidentės. Turime atsakingo darbo, kad nepadarytume klaidų ir neišleistumėm nesuderintų įstatymų į gyvenimą, kad nesusidarytų keblios situacijos“, – BNS tvirtino L.Graužinienė.

Premjeras Algirdas Butkevičius praėjusį penktadienį perspėjo, kad nepriėmus naujojo Darbo kodekso, Lietuvai gali kilti kliūčių įstoti į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją. Pasak premjero, jeigu kodeksas nebus priimtas, Seimui teks atšaukti su juo susijusius kai kuriuos kitus socialinio modelio įstatymus, nes jie neveiks.

Dalia Grybauskaitė liepos pradžioje vetavo naują Darbo kodeksą, sakydama, kad jis nepakankamai užtikrina darbuotojų teises ir įteisina darbdavių dominavimą. Šalies vadovė pasiūlė Seimui atsisakyti vadinamųjų nulio valandų darbo sutarčių, griežčiau riboti terminuotas sutartis nuolatinio pobūdžio darbui ir numatyti didesnes išeitines kompensacijas. Iš viso prezidentė Seimui pateikė 22 pasiūlymus, ką taisyti priimtame Darbo kodekse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas