Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Investuotojų pasitikėjimas Vokietijos ekonomika – silpniausias per 8 metus

Dėl prekybos ir valiutos karų bei „kietojo“ „Brexit“ grėsmės nuogąstaujančių investuotojų pasitikėjimas Vokietijos ekonomika rugpjūtį smuko į žemiausią per beveik aštuonerius metus lygį. Pasitikėjimo indeksas, kurį skaičiuoja ekonominių tyrimų institutas ZEW ir kuriuo vertinami investuotojų lūkesčiai dėl didžiausio Europos ūkio, šį mėnesį krito 19,6 punkto iki minus 44,1 punkto.
Vokietija
Vokietija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šis indekso lygis yra žemiausias nuo 2011 metų gruodžio ir gerokai žemesnis už ilgalaikį vidurkį, kuris sudaro 21,6 punkto.

Agentūros „FactSet“ apklausti analitikai prognozavo, jog šis rodiklis paskutinį vasaros mėnesį nusileis iki vidutiniškai minus 28 punktų.

Rugpjūtį atlikta investuotojų apklausa parodė, jog „Vokietijos ekonominio ciklo perspektyvos gerokai pablogėjo“, pareiškė ZEW vadovas Achimas Wambachas.

„Vėl pradėjęs aštrėti JAV ir Kinijos prekybos ginčas, susijusi rizika, jog pasaulyje prasidės valiutos devalvavimo varžybos, ir padidėjusi „Brexit“ be susitarimo rizika ėmė daryti dar didesnį spaudimą ekonomikos augimui, kuris jau yra silpnesnis.“

ZEW atlikta 193 analitikų ir institucinių investuotojų apklausa taip pat parodė, jog gerokai pablogėjo ir investuotojų lūkesčiai dėl visos euro zonos ekonomikos plėtros – atitinkamas indeksas krito 23,3 punkto iki minus 43,6 punkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas