Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„INVL Baltic Sea Growth Fund“ užbaigė „Nemuno“ ir Eglės sanatorijos įsigijimo sandorį

Pirmaujantis privataus kapitalo investicijų fondas Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“ užbaigė vienos moderniausių Birštono gydyklų „Nemunas“ bei didžiausio Baltijos šalyse sanatorinio gydymo ir medicininės reabilitacijos centro Eglės sanatorija įsigijimo sandorį. Sandoris užbaigtas gavus Lietuvos Konkurencijos tarybos leidimą, rašoma „INVL Baltic Sea Growth Fund“ pranešime spaudai.
„Eglės sanatorija“
„Eglės sanatorija“ / „Eglės sanatorijos“ nuotr.

„Investuojame į šį sektorių ir tikimės sustiprinti užimamas lyderio Baltijos šalyse pozicijas, kurias sukūrė sanatorijos akcininkai, vadovai ir darbuotojai. Sveikatinimo paslaugų sektorius Lietuvoje ir visame Baltijos šalių regione, kaip ir kitose Europos Sąjungos šalyse, turi didelį augimo potencialą visuomenei skiriant vis daugiau dėmesio sveikatos atstatymui ir stiprinimui.

Dėl sveikatinimo paslaugų kokybės Eglės sanatorijos prekės ženklas tapo bene žinomiausias Lietuvoje, jis yra žinomas ir kitose rinkose“, – teigia „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris Nerijus Drobavičius.

Sandoris buvo finansuojamas fondo ir jo koinvestuotojų bei skolintomis lėšomis. „INVL Baltic Sea Growth Fund“ kartu su kitais investuotojais priklausys 100 proc. „Namitos“, valdančios gydyklą „Nemunas“, akcijų. Sandorio metu „Namita“ įsigijo ir 100 proc. Eglės sanatorijos akcijų.

„Mums ypač svarbu, kad ilgus dešimtmečius kurtą verslą perima profesionalai, turintys ilgametę patirtį sveikatos apsaugos sektoriuje tiek Lietuvoje, tiek kitose pasaulio rinkose. Neabejojame, kad tai padės ne tik diegti naujoves klientams, bet ir užtikrinti tolimesnę šio verslo sėkmę“, – sako Eglės sanatorijos valdybos pirmininkė Vika Butkutė.

Eglės sanatorijos generalinio direktoriaus Artūro Saldos teigimu, jau dabar sanatorija yra greta geriausių Europos sanatorijų ir kitų sveikatinimo centrų, o naujo patyrusio investuotojo atėjimas paskatins tolimesnį verslo augimą Lietuvoje ir už jos ribų, leis išplėsti besikeičiančius klientų poreikius atitinkančių kokybiškų profesionalių paslaugų portfelį.

„Šiais metais ir fondas, ir jo portfelio įmonės aktyviai darė įsigijimus bei plėtėsi į kitas rinkas. Po investicijos į reabilitacijos ir sanatorinio gydymo centrus fondo portfelyje yra jau septynios įmonės, į kurias fondas yra investavęs virš 100 mln. eurų. 2023 metais atlikę dar keletą investicijų, pradėsime lėšų pritraukimo į naują fondą darbus“, – sako „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris Vytautas Plunksnis.

Nuo 1972 m. veikianti Eglės sanatorija teikia sanatorinio gydymo ir medicininės reabilitacijos, sveikatinimo paslaugas Lietuvos gyventojams bei svečiams iš užsienio mineralinio vandens šaltiniais garsėjančiuose kurortuose Druskininkuose ir Birštone.

Druskininkuose veikiančioje sanatorijoje kuri šiuo metu yra didžiausia ne tik Lietuvoje, bet ir visoje šiaurės Europoje, vienu metu gali apsistoti iki 1 300 žmonių, o sanatorijoje Birštone – 730 svečių. Svečiams teikiama daugybė įvairių gydomųjų ir sveikatinimo procedūrų – nuo tradicinių purvo ir mineralinio vandens procedūrų, iki inovatyvių fizioterapijos bei kineziterapijos procedūrų bei skirtingų užsiėmimų.

Iki pandemijos užsienio turistai sudarė reikšmingą dalį visų Eglės sanatorijos klientų. Didesnę sanatorijos pajamų dalį sudaro komercinės pajamos, dalis paslaugų yra finansuojama ir teritorinių ligonių kasų. Bendros funkcinės diagnostikos ir reabilitacijos centro „Nemunas“ ir Eglės sanatorijos pajamos pernai siekė 23,4 mln. eurų, jose dirbo virš 700 darbuotojų. Šiemet planuojama gauti daugiau kaip 30 mln. eurų konsoliduotų pajamų.

Artimiausiu metu numatoma investuoti į pastatų renovaciją, siekiant padidinti patalpų energetinį efektyvumą, pritaikyti renovuotas patalpas naujoms procedūroms.

Pirkėjo teisės patarėjais dirbo „Sorainen“ advokatų kontoros ekspertai, pardavėją atstovavo advokatų kontora „WALLESS“. Sandoryje pirkėjui atstovavo finansų patarėjai „Deloitte“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas