Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš „Panoramos“ pasitraukė dalis krizės išgąsdintų nuomininkų

Vilniuje šį penktadienį atidaromas prekybos centras „Panorama" neteko dalies čia planavusių plėtoti verslą nuomininkų.

„Panoramos" rinkodaros vadovas Vytenis Kurapka „Verslo žinioms" sakė, kad nusprendusiųjų nutraukti nuomos sutartis nebuvo daug, o ir tie keli pasitraukę užsieniečiai neaiškino priežasčių. Bet, anot jo, operatoriai, jau ne pirmas mėnuo girdėdami vieną už kitą juodesnes prognozes, keitė savo koncepcijas, labiau prisitaikydami prie vidutines pajamas gaunančių pirkėjų.

„Prekybos centras šiandien išnuomotas, tik yra keletas vėluojančiųjų įsirengti savo prekybos plotus. Juk ir ūkio augimui silpstant, žmonės vis tiek gyvens, dirbs, ieškos, kur praleisti laisvalaikį", - sakė V.Kurapka.

Vis dėlto tai, kad „Panoramos" erdvės užpildytos, pasak „Aprangos" generalinio direktoriaus Rimanto Pervenecko, jokiu būdu nerodo, jog prekybininkai bus praradę atsargumą.

„Nuomos sutartys pasirašytos gerokai anksčiau, nei pajutome pirmuosius krizės požymius. Jeigu tai vyktų dabar, butų įdomu, ar prekybos plotai būtų taip sėkmingai užpildyti", - sakė R.Perveneckas.

Įkurtuvių pliusas, pasak jo, kad „Panorama" per pastaruosius penkerius metus - tik antras sostinėje atidarytas didelis prekybos centras, ir jo atsiradimas prilygsta "Akropolio" atidarymui 2002-aisiais. Minusas - akistata su ekonominiu sąstingiu. R.Perveneckas nesitiki vartojimo augimo, tad naujo prekybos centro atidarymo laukia su nerimu.

„Aprangos" grupė naujajame prekybos centre atidaro rekordinį skaičių - 11 parduotuvių. Dvi iš jų - "Tom Taylor" drabužių ir "Mango Touch" aksesuarų - naujiena Lietuvoje. "Panoramoje" įrengtos naujos koncepcijos "Aprangos" ir "City" parduotuvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito