Iš viešųjų renginių išgujamas sidras ir alkoholiniai kokteiliai

Verslininkai viešuose renginiuose Lietuvoje galės prekiauti tik natūralios fermentacijos nestipriais alkoholiniais gėrimais – alumi ir vynu.
Kokteiliai
Kokteiliai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tuo tarpu verslo niša uždaroma įmonėms, gaminančioms alkoholinius kokteilius ir sidrą, nes jie nėra fermentuoti natūraliu būdu.

Tokiems alkoholio produktų didmeninės ir mažmeninės prekybos licencijavimo taisyklių pakeitimams Vyriausybė pritarė posėdyje trečiadienį.

Dabar nustatyta, jog masiniuose renginiuose, parodose ir mugėse leidžiama prekiauti tik natūralios fermentacijos alkoholiniais gėrimais, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija neviršija 13 proc.

Iki šiol buvo leidžiama prekiauti visais tokio stiprumo alkoholiniais gėrimais, nepriklausomai nuo jų fermentacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų