Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įsigalioja naujos Vladimiro Putino sankcijos Turkijai

Nuo antradienio įsigalioja naujas Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakas dėl papildomų sankcijų Turkijai. Dabar sankcijos bus taikomos ir Rusijoje veikiančioms kompanijoms, jei jos kaip nors susijusios su Turkijos piliečiais.
Vladimiro Putino 11-oji kasmetinė spaudos konferencija
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl Sirijos ir Turkijos pasienyje numušto rusų karinio lėktuvo įsiplieskęs Maskvos ir Ankaros konfliktas toliau komplikuojasi. Pagal naujausius pranešimus, iš Kremliaus Rusija taikys sankcijas ne tik Turkijos jurisdikcijoje esančioms kompanijoms ir jų importuojamoms prekėms ar paslaugoms, bet ir tiems verslams Rusijoje, kuriuos valdo Turkijos piliečiai. 

Kol kas konkretus tokių draudimų bei galimų kontraktų ribojimų sąrašas dar nepaskelbtas.

Serbijoje apsilankęs Turkijos premjeras priminė, kad rusų lėktuvas buvo atakuotas dėl pakartotinių Turkijos oro erdvės pažeidimų ir kad jo pilotas nereagavo į perspėjimus.           

„Iki šio įvykio ir iki Rusijos intervencijos Sirijoje mūsų santykiai su Rusija buvo geri. Ir jie pagerėjo, būtent vadovaujant mūsų partijai. Galime tik tikėtis, kad geri santykiai su Rusija vėl bus atkurti“, – sako Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu.

Kol kas tie santykiai negerėja. Sirijoje dislokuotas Rusijos karinės pajėgos toliau bombarduoja šimtus taikinių ir taip palaiko Damasko režimą, nors pastaruoju metu rusų lėktuvai vengia per daug priartėti prie Turkijos sienos.

Besiruošiančius Naujiesiems rusų kariškius Sirijoje aplankė parlamentarai iš valdžios partijos ir muzikantai.  Beje, pačioje Rusijoje Naujųjų sutikimas dėl galimų saugumo problemų pirmą kartą per daug metų privertė uždaryti Raudonąją aikštę. Formaliai į pagrindinę Rusijos aikštę eiliniai piliečiai nebus įleidžiami, nes ten vyks koncertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas