Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įsigaliojus naujiems JAV muitams, ES tikisi pasiekti paliaubas su J.Bideno administracija

Europos Sąjunga (ES) antradienį dar kartą išreiškė apgailestavimą dėl įsigaliojusių naujų JAV muitų Prancūzijos ir Vokietijos produktams ir pareiškė, kad sieks prekybos paliaubų su būsima JAV išrinktojo Joe Bideno administracija.
Vynas
Vynas / 123rf.com nuotr.

Jungtinėms Valstijoms ir ES ginčo dėl subsidijų orlaivių gamintojams „Airbus“ ir „Boeing“ nepavyksta išspręsti jau 16 metų, o valdant JAV prezidentui Donaldui Trumpui jis dar labiau pagilėjo.

Nuo šiol bus taikomi didesni muitai iš Prancūzijos eksportuojamam vynui ir konjakui, o Vokietijai įvesti mokesčiai orlaivių dalims.

„Komisija atkreipia dėmesį į tai, kad šiandien įsigaliojo JAV muitai, taikomi dėl Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) sprendimo byloje dėl subsidijų „Airbus“ orlaivių gamybai“, – sakoma pareiškime.

Kaip jau aiškiai pareiškėme anksčiau, apgailestaujame, kad JAV nusprendė įtraukti kitus ES produktus į savo atsakomųjų veiksmų sąrašą.

„Kaip jau aiškiai pareiškėme anksčiau, apgailestaujame, kad JAV nusprendė įtraukti kitus ES produktus į savo atsakomųjų veiksmų sąrašą“, – sakoma pranešime.

ES pažymėjo „besitikinti konstruktyvaus bendradarbiavimo su naująja JAV administracija, kad išspręstų šį užsitęsusį ginčą kaip atnaujintos transatlantinės darbotvarkės dalį“.

Prancūzijos vyno ir stipriųjų gėrimų eksportuotojai skaičiuoja, kad naujieji muitai sektoriui atsieis milijardą eurų, o ypač nukentės konjako verslas.

Paskutinėmis kadencijos dienomis D.Trumpo administracija dažnai keičia savo nuomonę prekybos klausimais su europiečiais.

Pavyzdžiui, Vašingtonas praėjusią savaitę sustabdė planą įvesti naujus muitus 1,3 mlrd. JAV dolerių vertės prancūziškiems produktams ginče dėl skaitmeninių paslaugų mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas