Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanija pristatė 3 mlrd. eurų vertės planą, skirtą namų ūkiams padėti

Ispanijos vyriausybė ketvirtadienį pristatė naują 3 mlrd. eurų pagalbos planą namų ūkiams, susiduriantiems su sparčiai augančiomis energijos kainomis, ypač gyvenantiems daugiabučiuose su centralizuotomis šildymo sistemomis.
Ispanijos vėliava
Ispanijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Ispanija Ekonomika

Apie naujas priemones, kurias ministrų kabinetas patvirtins kitą savaitę, parlamente paskelbė premjeras Pedro Sanchezas, sakydamas, kad žadamos priemonės „sustiprins visuomenės apsaugą“ besitęsiančios energetikos krizės akivaizdoje.

„Iš valstybės biudžeto ketiname skirti apie 3 mlrd. eurų (2,9 mlrd. JAV dolerių), kad apsaugotume žmones nuo kylančių energijos kainų. Tai priemonės, kuriomis bendrai bus apsaugota iki 40 proc. namų ūkių Ispanijoje“, – pažymėjo jis.

Vienas iš svarbiausių plano tikslų yra sumažinti sąskaitas gyventojams, gyvenantiems daugiabučiuose su bendromis dujinio centrinio šildymo sistemomis, kuriuos smarkiai paveikė kylančios kainos.

Kainų viršutinės ribos galios iki 2023 metų pabaigos ir „turės įtakos maždaug 1,7 mln. namų, kurių sąskaitos bus sumažintos daugiau nei perpus, palyginti su kaina atviroje rinkoje“, teigė premjeras.

Plane taip pat numatyta padidinti su elektros energija susijusias lengvatas 1,3 mln. pažeidžiamiausių namų ūkių, kartu pradedant šias lengvatas taikyti dar 1,5 mln. nedideles pajamas gaunančių šeimų.

Taip pat bus padidintos subsidijos šildymui pažeidžiamiems namų ūkiams, kurie nuo šiol galės pretenduoti į iki 375 eurų išmokas per metus už išlaidas šildymui.

Kaip ir kitos Europos šalys, Ispanija kovoja su sparčiai augančia infliacija, parengdama daugybę pagalbos paketų, skirtų padėti namų ūkiams ir įmonėms susidoroti su išaugusiomis kainomis, pasiūlydama nemokamą arba daug pigesnį viešąjį transportą ir subsidijas degalams.

Vasarą P. Sanchezas teigė, kad bendra įvairių vyriausybės pagalbos paketų vertė pasiekė beveik 30 mlrd. eurų, arba 2,3 proc. Ispanijos bendrojo vidaus produkto (BVP).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas