Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispanijoje metų infliacija pasiekė beveik keturių dešimtmečių aukštumas

Ispanijoje metų infliacija pasiekė aukščiausią per beveik 37 metus lygį, skatinama smarkiai išaugusių energijos kainų Rusijos invazijos į Ukrainą fone, rodo trečiadienį paskelbti oficialūs duomenys, didinantys spaudimą vyriausybei imtis priemonių.
Madridas
Madridas / 123rf.com
Temos: 2 Ispanija Infliacija

Remiantis preliminariais nacionalinio statistikos instituto INE skaičiavimais, infliacijos rodiklis šoktelėjo nuo 7,6 proc. vasarį iki 9,8 proc. kovą, o tai yra aukščiausias lygis nuo 1985 metų gegužės.

„Tai blogas skaičius, turintis įtakos mūsų ekonomikai, ypač pažeidžiamiausioms grupėms <...> dėl smarkiai augančių energijos kainų“, – parlamente kalbėjo ministras pirmininkas socialistas Pedro Sanchezas.

Kaip ir visa Europa, Ispanija nuo praėjusių metų kovoja su sparčiai didėjančiomis energijos kainomis, o namų ūkiai ir įmonės patiria didelių sunkumų apmokėti elektros sąskaitas.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą vasario 24 dieną, naftos kainos smarkiai išaugo.

Ispanijoje transporto ir žemės ūkio sektorių atstovai surengė triukšmingus protestus ir streikus, reikalaudami mažinti degalų kainas.

P.Sanchezo vyriausybė antradienį patvirtino planą, apimantį iš viso 16 mlrd. eurų vertės priemones, numatančias tiesioginę pagalbą ir paskolas įmonėms ir namų ūkiams.

Priemonės, kurios galios iki birželio 30 dienos, apima 20 centų nuolaidą už litrą degalų, iš kurių 15 centų padengs vyriausybė, o likusią dalį – degalų tiekėjos.

Į planą taip pat įeina 362 mln. eurų pagalbos paketas žemės ūkio ir ūkininkavimo sektoriui, 68 mln. eurų žvejybos ir akvakultūros pramonei bei 2 proc. viršutinė nuomos padidinimo riba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi