Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italija ekonomikos gaivinimo planą ES pateiks iki spalio vidurio

Italija spalio viduryje pateiks Europos Sąjungai (ES) savo pasiūlymus dėl koronaviruso pandemijos padarinių ekonomikai šalinimo, trečiadienį paskelbtame interviu pareiškė šalies ministras pirmininkas Giuseppe Conte.
Giuseppe Conte
Giuseppe Conte / „Scanpix“ nuotr.

Liepos 21 dieną ES lyderiai pasiekė istorinį susitarimą dėl 750 mlrd. eurų vertės ekonomikos gaivinimo planą, kurio įgyvendinimas pirmą kartą bloko istorijoje bus finansuojamas bendrais skolos vertybiniais popieriais.

Šalys, kurioms pagal šią programą bus suteikta pagalba – o tarp jų yra ir Italija, gausianti 209 mlrd. eurų, – privalo pateikti Briuseliui nacionalinius ekonomikos gaivinimo planus, kuriuose turi būti sutelktas dėmesys į Europos Komisijos prioritetus, įskaitant perėjimą prie ekologijos ir skaitmeninių technologijų, taip pat konkurencingumo didinimą.

„Savo ekonomikos gaivinimo planą ketiname pateikti spalio viduryje“, – pareiškė G. Conte dienraščiui „Il Fatto Quotidiano“.

„Šiuo metu atrenkame pasiūlymus, kurie tiesiogiai atitinka europinio finansavimo kriterijus ir kurių įgyvendinimui reikės investicijų bei struktūrinių reformų, kad mūsų šalies ekonomika taptų konkurencingesnė ir tvirtesnė“, – pažymėjo premjeras.

„Daug dėmesio skirsime materialiajai ir nematerialiajai infrastruktūrai, taip pat siekiame investuoti į mokyklas, universitetus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pasinaudosime galimybe didinti viešojo administravimo ir teisingumo sistemos veiksmingumą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas