Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Italija sako nenusileisianti dėl biudžeto

Nepaisydama skolinimosi kainų šuolio, kurį išprovokavo nerimaujantys investuotojai į obligacijas, Italijos vyriausybė trečiadienį pareiškė neatsisakysianti biudžeto prognozių.
Italijos vėliava
Italijos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Parlamento biudžeto biuras, kuriam pavesta tikrinti, ar vyriausybės išlaidų ir įplaukų planai atitinka Europos Sąjungoje (ES) nustatytus apribojimus, antradienio vakare pareiškė, kad prognozės, kuriomis pagrįstas 2019 metų biudžeto projektas, yra pernelyg optimistiškos.

Ši nepriklausoma įstaiga buvo įkurta 2014 metais siekiant stiprinti pasitikėjimą valstybės finansais ir didinti jų skaidrumą.

Vyriausybė savo biudžeto projekte remiasi prielaida, kad bendrasis vidaus produktas (BVP) padidės 1,5 proc., tačiau biudžeto biuras mano, kad prieaugis sieks 1,1–1,3 proc., o Tarptautinis valiutos fondas spėja, kad Italijos ekonomika padidės tik maždaug 1 procentu.

Dėl lėtesnio negu prognozuota ekonomikos augimo valdžios sektorius gaus mažiau įplaukų, taigi deficitas bus didesnis negu planuota.

Finansų ministras Giovanni Tria parlamentarams pareiškė, kad biudžeto biuras savo skaičiavimuose rėmėsi „neišsamia ir pasenusia“ informacija, ir patvirtino vyriausybės augimo prognozes.

Ministro pirmininko pavaduotojas Matteo Salvini taip pat pareiškė, kad biudžeto projektas nebus pakeistas.

„Mes nenusileisime ir nesitrauksime, nes tai yra biudžetas, kuris padės šaliai. Taškas“, – pareiškė jis.

Vyriausybės planai biudžeto deficitą kitąmet padidinti iki 2,4 proc. BVP, kad būtų įmanoma skirti daugiau lėšų socialiniams tikslams, sukėlė nerimą Briuselyje, kuris mano, jog Romai reikia apkarpyti savo deficitą, kad šalis galėtų pradėti mažinti savo didžiulę skolą, kuri viršija 130 proc. BVP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas