Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Bezosas įsigijo keistą pirkinį, kuris suglumino ir ekspertus

Trečias pagal turtingumą pasaulio žmogus, „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas gegužės pabaigoje įsigijo keistą pirkinį – vieną „Amazon“ akciją už 114,77 JAV dolerio. Tiesa, toks J.Bezoso žingsnis nustebino ekspertus, nesuprantančius, kam milijardieriui prireikė vienos akcijos.
Jeffas Bezosas
Jeffas Bezosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie šį J.Bezoso pirkinį skelbiama JAV Vertybinių popierių ir biržos komisijos dokumentuose. Ir tai pirmas kartas nuo 2002 m., kai „Amazon“ įkūrėjas įsigijo savo įmonės akcijų.

Kaip rašo „Bloomberg“, nuo 2002 m. jis išpardavė akcijų maždaug už 30 mlrd. dolerių, kad galėtų finansuoti įvairius savo planus – nuo raketų bendrovės „Blue Origin“ iki asmeninių malonumų, pavyzdžiui, naujos 500 mln. dolerių vertės superjachtos „Koru“.

„Forbes“ duomenimis, šiuo metu J.Bezosui priklauso 9,7 proc. „Amazon“ akcijų. 2,9 proc. akcijų verslininkas perleido savo buvusiai žmonai Mackenzie Scott.

J.Bezoso žingsnis suglumino „Amazon“ analitikus ir akcijų stebėtojus, kurie nežino, ką manyti apie šį pirkinį. Socialiniuose tinkluose pasipylė įvairios teorijos: vieni spėliojo, kad J.Bezosas planavo padovanoti šios akcijos fizinį sertifikatą, kiti manė, kad jis tikriausiai netyčia paspaudė pirkimo mygtuką savo maklerio sąskaitoje.

„Amazon“ ir J.Bezoso atstovas atsisakė komentuoti pirkinį.

Tiesa, šios akcijos vertė pakilo apie 10 dolerių – „Amazon“ akcija penktadienį kainavo apie 124 dolerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas