Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Bidenas mano, kad padidėjusi infliacija JAV bus „laikina“

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį pamėgino išsklaidyti nerimą dėl kylančių kainų, kurios gali pakirsti JAV ekonomikos atsigavimą, ir pareiškė, jog dabartinis infliacijos didėjimas yra „laikinas“ ir tai nėra ilgalaikė problema.
Joe Bidenas Briuselyje
Joe Bidenas Briuselyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasaulinės tiekimo grandinės iki šiol galutinai neatsitiesia po koronaviruso pandemijos išprovokuotos krizės, o tai skatina daugelio produktų kainų kilimą.

„Kai kas reiškia nuogąstavimus, jog tai gali būti nuolatinės infliacijos ženklas, tačiau mūsų nuomonė yra kitokia“, – pareiškė jis Baltuosiuose Rūmuose.

„Mūsų ekspertai mano ir duomenys rodo, kad kainų augimas, kurį mes [pastaruoju metu] stebėjome, didžiąja dalimi buvo prognozuotas ir manoma, kad jis bus laikinas.“

JAV valstybės vadovas taip pat pareiškė, jog „nėra nė vieno rimto ekonomisto“, kuris manytų, kad JAV grėstų nekontroliuojama infliacija.

„Mano administracija supranta, jog tuo atveju, jeigu ilgainiui patirtume nekontroliuojamą infliaciją, tai taptų tikru iššūkiu mūsų ekonomikai“, – pripažino J.Bidenas.

„Taigi, mes neprarandame budrumo, nors esame tikri, jog tai, ką šiandien stebime, nėra“ nevaldomos infliacijos ženklas, pridūrė jis.

JAV prezidentas pabrėžė, kad šalies ekonomika apskritai yra sveika, nors ateinančiais mėnesiais Jungtinės Valstijos ir patirs ekonominių „pakilimų bei nuopuolių“.

Nepaisant „niūrių prognozių“, ekonomikos augimo tempas pasiekė aukščiausią per beveik 40 metų lygį, o įvairūs prognozuotojai 2021 metais numatomo ekonomikos augimo projekcijas didina dukart iki 7 proc. ar dar didesnių rodiklių, pridūrė J. Bidenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas