Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Powellas: FRS pasirengusi ekonomikos palaikymui panaudoti „visą priemonių arsenalą“

Federalinio rezervo sistema (FRS) panaudos „visą priemonių arsenalą, kad paremtų ekonomiką“ koronaviruso pandemijos sukelto sukrėtimo sąlygomis, pažymima JAV centrinio banko vadovo Jerome’o Powello kalboje, kurią jis sakys Senato bankų komitete.
Jerome'as Powellas
Jerome'as Powellas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Be J.Powello, komiteto antradienį rengiamoje vaizdo konferencijoje dalyvaus ir iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas. Jiems, be kita ko, teks atsakyti į komiteto narių klausimus apie kovo mėnesį patvirtintą JAV ekonomikos paramos programą, kurios vertė sudaro apie 2 trln. JAV dolerių.

Kaip nurodoma S.Mnuchino pareiškime, kuris buvo parengtas šiai vaizdo konferencijai, ekonominės sąlygos Jungtinėse Valstijose turėtų pagerėti antrąjį pusmetį.

J.Powellas savo kalboje nemini jokių naujų priemonių, o veikiau apibendrina tai, kas jau buvo padaryta, ir išvardija priemones, kurių buvo imtasi, įskaitant bazinės palūkanų normos sumažinimą iki 0–0,25 procento.

„FRS buvo patikėta svarbi užduotis ir per kelis pastaruosius mėnesius mes ėmėmės precedento neturinčių veiksmų ir tai padarėme labai greitai“, – pažymima FRS vadovo kalbos tekste.

FRS savo veiksmais parėmė finansų rinkas ir dabar pagrindinė JAV centrinio banko užduotis yra nuosekliai įgyvendinti patvirtintas programas, rašo kalbą cituojantis JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas