Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

J.Yellen perspėjo, jog JAV vyriausybės įsipareigojimų nevykdymas gali sukelti recesiją

JAV iždo sekretorė Janet Yellen antradienį perspėjo, kad su valstybės skola susijusių įsipareigojimų nevykdymo grėsmė artėjant spalio 18 dienos terminui gali sukelti dar vieną nuosmukį.
6. Janet Yellen – JAV centrinio banko vadovė
Janet Yellen – JAV centrinio banko vadovė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Esama tikimybės, kad tai sukels recesiją“, – pareiškė J. Yellen televizijos transliuotojui CNBC, turėdama omenyje gresiantį beprecedentį JAV įsipareigojimų neįvykdymą, įstatymų leidėjams ginčijantis dėl skolos viršutinės ribos didinimo.

J.Yellen kiek anksčiau yra įspėjusi, jog po spalio 18 dienos vyriausybė nebeturės lėšų savo įsipareigojimams kreditoriams įvykdyti, jei Kongresas neatlaisvins skolinimosi viršutinių ribų.

Kongresas praeityje tai yra daręs dešimtis kartų nuo tada, kai buvo nustatytos skolinimosi „lubos“. Paprastai tokiems sprendimams pritardavo abi partijos, be didelių ginčų.

Visgi šiais metais respublikonai atsisako balsuoti už skolinimosi „lubų“ pakėlimą ir netgi žada užkirsti kelią demokratų balsavimui.

Vietoj to, Senato respublikonai mėgina priversti demokratus panaudoti sudėtingą veiksmą, vadinamą biudžeto suderinimu, kad šie prisiimti visą atsakomybę už skolos didinimą. Demokratai kol kas atsisako tai daryti, kaltindami respublikonus, kad jie paėmė įkaitais šalies finansinę padėtį.

Prezidentas Joe Bidenas pirmadienį pavadino respublikonų oponentus „neatsakingais ir pavojingais“, nes jie atsisakė prisijungti prie demokratų didinant skolos limitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas