Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos valstybinis pensijų fondas per ketvirtį uždirbo 23 mlrd. JAV dolerių

Japonijos valstybinis pensijų fondas (GPIF) – didžiausia pasaulyje pensijų santaupų valdymo bendrovė – 2019 finansinių metų pirmąjį ketvirtį pasiekė 1,7 proc. investicijų grąžą ir uždirbo 2,6 trln. jenų (23 mlrd. JAV dolerių).
Pasisveikinimas Japonijoje
Pasisveikinimas Japonijoje / „Fotolia“ nuotr.

GPIF paskelbtais duomenimis, iš įvairių turto, į kurį investuoja fondas, kategorijų, didžiausią grąžą užtikrino užsienio bendrovių akcijos. Investicijų į šias akcijas grąža sudarė 5,2 proc., o pelnas iš šių investicijų siekė 2 trln. jenų.

Investicijos į Japonijos bendrovių akcijas – o jų grąža sudarė 1 proc. – fondui balandžio–birželio leido uždirbti 420 mlrd. jenų.

Investicijų į Japonijos vyriausybės obligacijas grąža sudarė minus 0,1 proc., o investicijų į kitų valstybių obligacijas grąža – 0,6 procento.

Birželio pabaigoje Japonijos obligacijos sudarė 27,1 proc. fondo investicijų portfelio. Japonijos bendrovių akcijų dalis sudarė 25,6 proc., o užsienio bendrovių akcijų dalis – 25,3 procento. Dar 15,3 proc. portfelio sudarė užsienio obligacijos. Trumpalaikės investicijos sudarė vos 6,7 proc. fondo portfelio.

GPIF valdomo turto vertė pirmojo finansinių metų ketvirčio pabaigoje siekė 158,6 trln. jenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas