Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Japonijos vyriausybė pirmą kartą per tris mėnesius pablogino ekonomikos būklės vertinimą

Japonijos vyriausybė pirmą kartą per tris mėnesius pablogino savo šalies ekonomikos vertinimą, pratęsdama dėl COVID-19 paskelbtą nepaprastąją padėtį.
Tokijas
Tokijas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Japonija Ekonomika

Mėnesinėje ministrų kabineto ataskaitoje, kurios ištraukas paskelbė „The Japan Times“, sakoma, kad daugelyje sektorių tebejaučiamas „silpnumas“ ir kad ekonominė padėtis tebėra sunki, nors ir stebimi pagerėjimo ženklai.

Tuo pačiu metu, apibūdinant Japonijos ekonomikos būklę, buvo naudojamos griežtesnės formuluotės, palyginti su praėjusiu mėnesiu.

Balandžio mėnesį paskelbta ataskaita tik nurodė kai kurių sektorių silpnumą, nevartojant žodžio „tolesnis“.

Be to, vyriausybė pablogino verslo sąlygų ir vartotojų išlaidų vertinimą, atkreipdama dėmesį į išlaidų mažėjimą paslaugų sektoriuje.

Pastaruoju metu koronaviruso infekcijos atvejų Japonijoje skaičius ūgtelėjo. Tuo pačiu metu šalies vakcinavimo kampanija tebėra vangi.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, vis daugiau Japonijos vyriausybės pareigūnų reikalauja pratęsti nepaprastąją padėtį devyniose prefektūrose po šiuo metu numatytos termino pabaigos gegužės 31 dieną.

Šiuo metu nepaprastoji padėtis dėl COVID-19 plitimo greičio galioja Hokaido, Tokijo, Aičio, Kioto, Osakos, Hiogo, Okajamos, Hirosimos ir Fukuokos prefektūrose.

Sekmadienį nepaprastosios padėties režimas taip pat buvo įvestas Okinavos prefektūroje, kur galios iki birželio 20 dienos.

JAV įsikūrusio Johnso Hopkinso universiteto (JHU) duomenimis, pandemijos metu šalyje buvo užregistruota 731 tūkst. COVID-19 infekcijos atvejų skaičius, daugiau kaip 12,5 tūkst. žmonių mirė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas