Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV centrinio banko vadovas: infliacija „vis dar per didelė“

Metų infliacija Jungtinėse Valstijose, nors pastaruoju metu ir sulėtėjusi, yra „vis dar per didelė“, ketvirtadienį pareiškė Federalinių Rezervų (JAV centrinio banko) vadovas Jerome'as Powellas (Džeromas Pauelas), taip leisdamas suprasti, kad bazinių palūkanų didinimo ciklas gali būti dar neužbaigtas.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.

Kalbėdamas ekonomikos konferencijoje Niujorke J. Powellas paaiškino, jog Federaliniai Rezervai turi veikti apdairiai, o sprendimus dėl papildomo pinigų politikos griežtinimo masto ir dėl to, kiek ilgai politika bus ribojanti, turi priimti atsižvelgdami į gaunamų duomenų visumą, besikeičiančias perspektyvas bei rizikų pusiausvyrą.

Jis pabrėžė, jog griežta pinigų politika ne tik stabdo kainų augimą, bet ir ekonominį aktyvumą, tačiau jei bus papildomų įrodymų, kad ekonomikos augimas pranoksta lūkesčius arba įtampa darbo rinkoje nemažėja, gali kilti pavojus infliacijos lėtėjimo tendencijai, jie taptų paskata persvarstyti dabartinę pauzę.

JAV centrinis bankas per pastarąjį Federalinio atvirosios rinkos komiteto (FOMC) posėdį rugsėjį nusprendė bazines palūkanas palikti 22 metų aukštumose – 5,25-5,5 proc. intervale.

Metų infliacija didžiausioje pasaulio ekonomikoje nuo pernai birželį pasiekto rekordinio lygio sumenko daugiau nei  perpus, tačiau vis dar gerokai viršija 2 proc. tiksinę ribą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas