Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV dolerio kursas stabilizavosi euro atžvilgiu

JAV dolerio kursas trečiadienį beveik nekinta euro atžvilgiu, bet lėtai smunka jenos atžvilgiu.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Scanpix“ nuotr.

Euro kursas, antradienio vakare siekęs 1,1804 JAV dolerio, trečiadienio ryte ūgtelėjo iki 1,1806 JAV dolerio.

O JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu sumenko nuo 109,69 iki 109,58 jenos.

Indeksas „ICE US Dollar“, kuriuo vertinami JAV dolerio kurso pokyčiai šešių pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, nuo sesijos pradžios paūgėjo 0,05 procento. Tačiau indeksas „WSJ Dollar“, kuriuo vertinama JAV valiutos kurso dinamika šešiolikos pagrindinių pasaulio valiutų atžvilgiu, smuktelėjo 0,02 procento.

Antradienį paskelbti statistiniai duomenys parodė, kad metinė infliacija JAV, liepą siekusi 5,4 proc. ir buvusi didžiausia per trylika metų, rugpjūtį, kaip ir tikėtasi, smuko iki 5,3 procento.

Metinės infliacijos rodiklis sumažėjo pirmą kartą nuo 2020 metų spalio.

Rugpjūtį, palyginti su liepos mėnesiu, vartotojų kainos šalyje paaugo tik 0,3 proc. ir mėnesio infliacija buvo mažiausia per pastaruosius septynis mėnesius.

„Infliacinis spaudimas JAV praėjusį mėnesį ėmė mažėti ir tai patvirtino tai, ką prognozavo Federalinio rezervo sistemos (FRS) vadovai ir rinkos dalyviai, kurie ... laikėsi nuomonės, kad vartotojų kainų kilimo tempas sulėtės, kai ims nykti pandemijos padariniai“, – pareiškė mokėjimo paslaugų bendrovės „Cambridge Global Payments“ vyriausiasis rinkos strategas Karlas Schamotta.

Anot jo, mažėjant infliacijai, gali sumažėti ir investuotojų lūkesčiai dėl to, kada JAV centrinis bankas pradės didinti bazinę palūkanų normą ir kokiu tempu tai bus daroma.

Tačiau infliacija Jungtinėse Valstijose tebėra didelė ir ją palaiko ir vartotojų paklausa, kurią paskatino išmokos piliečiams pandemijos laikotarpiu, ir išliekantys sutrikimai tiekimo grandinėse, pridūrė ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento