Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV doleris išlaiko pozicijas atsigavęs po D.Trumpo pergalės sukelto smukimo

Jungtinių Valstijų doleris ketvirtadienį prekybos Azijoje metu išlaiko pozicijas jenos ir euro atžvilgiu, atsigavęs po staigaus pigimo, kurį sukėlė respublikono Donaldo Trumpo pergalė JAV prezidento rinkimuose.
JAV doleriai
JAV doleriai / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Trečiadienį Azijoje JAV dolerio kursas smuko žemyn po to, kai tapo aišku, kad D.Trumpas pakeis Baracką Obamą Baltuosiuose rūmuose. Investuotojai nerimavo, kad jo planuojama politika JAV ekonomiką įstums į recesiją.

Tačiau vėliau doleris atsigavo, o taip pat JAV ir Europos akcijų rinkos ėmė augti, po to, kai tikėtina laimėtoja laikyta demokratė Hillary Clinton pripažino D.Trumpo pergalę, o pastarasis pasakė investuotojus nuraminusią kalbą.

„Jis bus daugiškas amerikietiškam verslui, o tai gali labai stimuliuoti jų ekonomiką“, – sakė „Hamilton Hindin Greene“ patarėjas investicijų klausimais Grantas Williamsonas.

„Investuotojai dabar mano, kad reikalai jau nebus tokie blogi, kaip jie manė. Iš pradžių daugeliui investuotojų tai buvo šioks toks šokas. Tačiau žmonės dabar jau pratinasi prie šios minties“, – agentūrai „Bloomberg“ sakė jis.

Už vieną JAV dolerį ketvirtadienį Tokijuje buvo mokama 105,32 jenos, palyginti su 105,72 jenos trečiadienį Niujorke. Vienu metu trečiadienį prekybos Azijoje metu dolerio kursas buvo smukęs iki 101,20 jenos.

Euro kursas dolerio atžvilgiu pakito nuo 1,0914 JAV dolerio trečiadienį Niujorke iki 1,0937 JAV dolerio Tokijuje ketvirtadienį. Trečiadienį Tokijuje vienu metu euras buvo pasiekęs 1,13 JAV dolerio ribą.

Net ir itin smarkiai į politinius įvykius JAV reaguojantis Meksikos pesas ketvirtadienį atsigavo po trečiadienį pasiektų rekordinių žemumų. Ketvirtadienį Azijoje už vieną dolerį mokama 19,80 peso. Vakar Azijoje doleris buvo pabrangęs iki 20,78 peso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas