Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV eksportas rugpjūtį augo iki solidžiausio per 5 mėnesius

Jungtinių Valstijų eksportas rugpjūtį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, padidėjo 1,6 proc. iki 256 mlrd. dolerių, pasiekdamas didžiausią vertę per pastaruosius penkis mėnesius, rodo Prekybos departamento ketvirtadienį paskelbti negalutiniai duomenys.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Prekių eksporto augimą 3,1 mlrd. dolerių lėmė padidėjęs pramonės produkcijos ir žaliavų, daugiausia naftos ir mazuto, taip pat gamybos priemonių ir vartojimo prekių tiekimas užsakovams užsienyje, su kaupu atsvėręs sumenkusius automobilių ir jų dalių pardavimus. Paslaugų eksportas didėjo 1 mlrd. dolerių.

JAV importas per mėnesį sumažėjo 0,7 proc. iki 314,3 mlrd. dolerių. Vien tik prekių importas smuko 2,4 mlrd. dolerių, pirmiausia dėl kuklesnių išmaniųjų telefonų ir kitų namų apyvokos prekių pirkimų. Be to, menko gamybos priemonių įsigijimai, bet pramonės produkcijos ir žaliavų – augo.

Importo atotrūkis nuo eksporto rugpjūtį buvo kukliausias nuo 2020-ųjų rugsėjo – 58,3 mlrd. dolerių, beveik dešimtadaliu mažesnis nei liepą.

Per pirmus aštuonis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, JAV užsienio prekybos deficitas sunyko 20,7 proc., eksportui didėjus 1,1 proc., importui mažėjus 4,3 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas