Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV griežtina apribojimus užsienio investicijoms pagrindiniuose sektoriuose

JAV vyriausybė trečiadienį paskelbė planuojanti sugriežtinti užsienio investicijų pagrindiniuose technologijų sektoriuose priežiūrą ir analitikai sako, jog šis žingsnis yra daugiausia nukreiptas prieš Kiniją.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prezidentas Donaldas Trumpas Kiniją yra apkaltinęs amerikietiškų technologijų vagyste ir tuo pasinaudojęs kaip dingstimi nustatyti importo muitus daugiau kaip 250 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms.

Naujosiomis taisyklėmis, kurios įsigalios lapkričio 10 dieną, atnaujinamos prieš 30 metų patvirtintos nuostatos, pagal kurias prezidentui suteikiami platūs įgaliojimai blokuoti užsienio investicijas svarbiuose sektoriuose arba investicijas, kurios laikomos kenksmingomis JAV nacionaliniam saugumui.

Pagal naująsias taisykles Užsienio investicijų Jungtinėse Valstijose komitetas (CFIUS) galės vertinti bet kokią investiciją į bet kurią amerikietišką bendrovę viename iš 27 pagrindinių sektorių, o ne tik bendrovių perėmimo sandorius.

Prie pagrindinių priskirti, pavyzdžiui, aeronautikos, telekomunikacijų, kompiuterių, puslaidininkių ir baterijų sektoriai.

Paskutiniais turimais duomenimis, 2016 metais CFIUS išnagrinėjo 172 sandorius ir pradėjo 79 tyrimus, kuriuos užbaigus buvo priimtas vienintelis sprendimas neleisti atlikti investicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas