Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV iždas antrąjį ketvirtį pasiskolins rekordinę 2,999 trln. JAV dolerių sumą

Jungtinių Valstijų iždas pirmadienį pranešė, kad balandžio–birželio mėnesiais pasiskolins rekordinę 2,999 trln. JAV dolerių sumą, kurie bus skirti finansuoti pagalbos programas koronaviruso pandemijos metu.
JAV vėliava
JAV vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrąjį ketvirtį numatyta suma yra penkis kartus didesnė nei suma, išleista per bet kurį kitą trijų mėnesių laikotarpį ir smarkiai viršija bendrą daugelio metų skolą. 2019 fiskaliniais metais vyriausybė pasiskolino vos 1,28 trln. JAV dolerių, žurnalistams teigė Iždo pareigūnas.

Iždo pranešime teigiama, kad skolos didėjimą „pirmiausia lemia COVID-19 protrūkio poveikis, įskaitant išlaidas, susijusias su naujais įstatymais, skirtais padėti žmonėms ir verslui“ bei atidėti mokesčiai.

Kongresas patvirtino beveik 3 trln. JAV dolerių paramą asmenims ir įmonėms, nes pandemija privertė sustabdyti didžiąją dalį ekonomikos, o valstybė turi mokėti daugiau nedarbo išmokų bei paskolų smulkiajam verslui bei pagrindinėms pramonės įmonėms, kad jos išgyventų ir sumokėtų atlyginimus savo darbuotojams.

Be to, metinė pajamų mokesčio sumokėjimo data – paprastai tai yra terminas iki balandžio 15 dienos – buvo perkelta trims mėnesiams.

Iždo pareigūnas teigė, kad skolintis numatyta atsižvelgiant „į iki šiol priimtus teisės aktus“ ir programa gali būti pakoreguota ar nukelta į vėlesnius mėnesius, atsižvelgiant į tai, kaip greitai lėšos bus išleistos.

Šiuo metu Iždas skaičiuoja, kad liepos–rugsėjo mėnesiais skolinimosi poreikis sieks 677 mlrd. JAV dolerių.

Nepaisant didžiulės sumos, JAV vyriausybei neturėtų kilti problemų ieškant skolos pirkėjų, kuri yra vertinama kaip tvirta investicija tiek vidaus, tiek užsienio investuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas