Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV iždas nagrinės klimato kaitos poveikį bendruomenėms

JAV iždas ketina nagrinėti, kokį poveikį klimato kaita daro JAV bendruomenėms ir namų ūkiams.
Klimato kaita
Klimato kaita / 123RF.com nuotr.

Iždo departamento Finansinio raštingumo ir švietimo komisija vertins, „koks yra namų ūkių, bendruomenių ir smulkiausio verslo finansinis atsparumas klimato kaitos ir su ja susijusios pertvarkos sąlygomis“, rašoma iždo paskelbtame pranešime.

Taip pat bus vertinama, „kaip apibrėžti su klimato kaita susijusią finansinę riziką ir nustatyti, kurioms grupėms ir regionams bus daromas didžiausias poveikis“. Be to, bus nagrinėjami geriausi būdai, kaip reaguoti į grėsmes, daugiausia dėmesio skiriant „istoriškai nepalankioje padėtyje esantiems žmonėms ir regionams“.

„Be tokių įvykių, kaip audros ir miškų gaisrai, manome, kad klimato kaita darys poveikį draudimui, kreditavimui ir namų ūkių santaupoms“, – pareiškė pranešime cituojama iždo aukšto rango pareigūnė Nellie Liang.

„Labai svarbu, kad iždas, bendradarbiaudamas su kitais vyriausybės ir kitų institucijų ekspertais, imasi šio darbo, siekdamas padėti šeimoms pasirengti su klimato kaita susijusiai finansinei rizikai.“

Iždo sekretorė Janet Yellen kelių daugiašalių plėtros bankų vadovus antradienį paragino skirti daugiau kapitalo projektams, kuriais siekiama švelninti klimato kaitos poveikį.

Pasaulio banko, Afrikos plėtros banko, Azijos plėtros banko, Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko bei Amerikos plėtros banko grupės pareigūnus ji paragino „skirti daugiau dėmesio prisitaikymui prie besikeičiančio klimato ... ir padėti besivystančioms šalims įgyvendinti plataus užmojo išmetamų teršalų kiekių mažinimo priemones bei saugoti itin svarbias ekosistemas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas