Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV: muitų mažinimas prekybos susitarime su Kinija nėra numatytas

Vadinamajame pirmojo etapo prekybos susitarime su Kinija, kuris turėtų būti pasirašytas jau trečiadienį, nėra numatyta mažinti daugumai kiniškų prekių nustatytų muitų, pareiškė JAV pareigūnai.
Kinijos ir JAV vėliavos
Kinijos ir JAV vėliavos

Iždo departamentas ir JAV prekybos atstovo biuras paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame nurodė, jog „nėra jokio susitarimo dėl būsimo muitų mažinimo. Bet kokie priešingi gandai yra kategoriškai melagingi.“

Bendras pareiškimas buvo paskelbtas netrukus po to, kai agentūra „Bloomberg“ pranešė, jog milijardinės vertės kiniškoms prekėms taikomi muitai galios iki ir po lapkritį įvyksiančių JAV prezidento rinkimų, o dar vėliau gali būti panaikinti.

Po beveik dvejus metus trukusio ginčo ir abipusių muitų įvedimo, kuris pakenkė verslo investicijoms ir viso pasaulio ekonomikos augimui, JAV prezidentas Donaldas Trumpas praėjusį mėnesį paskelbė apie pasiektą „pirmojo etapo“ prekybos susitarimą su Pekinu.

Pagal susitarimą jis sutiko atsisakyti planų gruodžio 15 dieną dar padidinti importo muitus tam tikroms vartojimo prekėms.

Be to, JAV sutiko perpus sumažinti rugsėjo 1 dieną įvestus 15 proc. muitus 120 mlrd. JAV dolerių vertės vartojimo prekėms, tokioms kaip drabužiai.

Pareigūnai yra sakę, jog prekybos susitarimo detalės bus paviešintos trečiadienį.

Tačiau „tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos šiuo [muitų] klausimu nėra jokių kitų žodinių ar rašytinių susitarimų“, pareiškė JAV prekybos atstovo biuras ir Iždo departamentas.

Jungtinės Valstijos įvedė papildomus muitus iš viso 370 mlrd. JAV dolerių vertės kiniškoms prekėms.

Iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas žurnalistams kiek vėliau pareiškė, jog muitai kiniškoms prekėms bus taikomi iki „antrojo etapo“ susitarimo pasirašymo.

Derybas dėl antrojo etapo planuojama pradėti, kai tik bus pasirašytas „pirmojo etapo“ prekybos susitarimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas