Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV smarkiai sulėtėjo įdarbinimas privačiame sektoriuje

ADP (Automatic Data Processing, Inc.) trečiadienį paviešintais duomenimis, įdarbinimas JAV privačiame sektoriuje praėjusį mėnesį smarkiai sulėtėjo ir pasiekė kukliausią augimo spartą nuo 2021-ųjų pradžios.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

Užimtumas privačiajame sektoriuje padidėjo 89 tūkst. darbo vietų, tai yra gerokai mažiau nei tikėjosi Volstrito analitikai, pranašavę augimą vidutiniškai 150 tūkstančių.

JAV darbo rinka demonstravo atsparumą, nepaisant pinigų politikos formuotojų pastangų atvėsinti ekonomiką ir pažaboti užsispyrusiai aukštą infliaciją, tačiau akivaizdus darbo rinkos švelnėjimas skatina imtis atsargesnių sprendimų ateityje.

ADP vyriausioji ekonomistė Nela Richardson (Nela Ričardson) pažymėjo, kad, be "smarkiau lėtėjusio darbo vietų skaičiaus augimo, per artimiausius 12 mėnesių stebėsime nuolatinį darbo užmokesčio lėtėjimą".

Didžiąją dalį darbo vietų skaičiaus augimo didžiausioje pasaulio ekonomikoje rugsėjį lėmė paslaugų teikėjai, tokių kaip viešojo apgyvendinimo ir poilsio organizavimo, tačiau kitose srityse, tokiose kaip profesinių ar verslo paslaugų, darbo vietų mažėjo.

ADP duomenimis, vidutinis darbo užmokestis Jungtinėse Valstijose rugsėjį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, didėjo 5,9 proc., ir tai buvo 12-as iš eilės augimo lėtėjimo mėnuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas