Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV teismas sustabdė draudimą prekiauti „Apple“ naujausių modelių laikrodžiais

JAV federalinis teismas sustabdė galiojimą draudimo šalyje prekiauti „Apple“ naujausių modelių išmaniaisiais laikrodžiais, kuris buvo įvestas dėl patento teisių ginčo.
CHRIS DELMAS / AFP
CHRIS DELMAS / AFP

Prekyba naujausių „Apple“ išmaniųjų laikrodžių modeliais – „Apple Watch Series 9“ ir „Apple Watch Ultra 2“ – Jugtinėse Valstijose buvo sustabdyta anksčiau šią savaitę, o jos gamintoja dėl to kreipėsi į teismą.

Spalio mėnesį JAV Tarptautinės prekybos komisija (ITC) nusprendė uždrausti „Apple Watch“ laikrodžių modelius dėl patentuotos deguonies kiekio kraujyje nustatymo technologijos. Sprendimas buvo priimtas pagal 2021-ųjų viduryje korporacijos „Masimo“ pateiktą skundą, kuriuo „Apple“ kaltinta neteisėtai panaudojusi „šviesa pagrįstos oksimetrijos funkciją“.

„Masimo“ teigia, kad ji išrado šią technologiją ir kad „Apple“ perviliojo pagrindinius darbuotojus, kad gautų prieigą prie praktinės patirties.

Nors JAV prezidento administracija turi įgaliojimus tokius draudimus atšaukti, antradienį nusprendė jais nesinaudoti.

„Džiaugiamės galėdami grąžinti visą „Apple Watch“ laikrodžių liniją pirkėjams prieš Naujuosius metus“, – pabrėžė „Apple“.

Tačiau federalinis teismas pareiškė, kad šio draudimo įsigaliojimas tik sustabdytas, o sprendimas dėl jo panaikinimo įsigaliotų užbaigus apeliacinį procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas