Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV: TVF ekonominės prognozės pernelyg pesimistiškos

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pernelyg niūriai vertina JAV ūkio plėtros perspektyvas ir viršija savo įgaliojimus, ragindamas Vašingtoną pertvarkyti Amerikos ekonomiką, pareiškė JAV atstovas fondo valdyboje.
Doleris
Doleris / 123RF.com nuotr.

Savo naujausioje JAV ekonomikos apžvalgoje TVF pažymėjo, kad Vašingtonas turi finansinių pajėgumų pašalinti sveikatos priežiūros sistemos trūkumus, geriau remti skurdžiai gyvenančias šeimas įgyvendinant patobulintas pagalbos programas ir teikiant mokesčių lengvatas, taip pat patobulinti bedarbio pašalpų sistemą, į kurią turėtų būti įtraukti dirbantieji savarankiškai.

Markas Rosenas, JAV atstovas Fondo valdyboje, pareiškė sutinkąs, kad vyriausybė turi daug išteklių kovai su pandemija.

„Tačiau mūsų valdžia nesutinka, kad esama fiskalinė erdvė turėtų būti panaudota JAV ekonomikos „didelio masto pertvarkai“.“

Liepos 17 dieną paskelbtoje pradinėje apžvalgos santraukoje TVF ekspertai nurodė, kad JAV bendrasis vidaus produktas (BVP) šiemet, palyginti su 2019 metais, smuks 6,6 proc., o kitąmet padidės 3,9 proc., tačiau M.Rosenas šias prognozes pavadino „pernelyg pesimistiškomis“.

„Atsižvelgiant į didelį neapibrėžtumą, prognozuojamais BVP augimo įverčiais ne itin pasitikime“, – pareiškė jis ir pridūrė, jog TVF, atlikdamas savo analizę, turbūt rėmėsi tuo, jog papildomos paskatos – o dėl šių paskatų vis dar nepasiekta susitarimo – „bus ribotos apimties“.

M.Rosenas taip pat nesutiko su TVF kritika dėl prezidento Donaldo Trumpo administracijos prekybos politikos ir pareiškė, kad JAV vyriausybė laikosi nuomonės, jog, įvairioms valstijoms atveriant savo ekonomiką, ūkio atsigavimas paspartės.

Tačiau daugelis valstijų, sparčiai daugėjant naujų COVID-19 atvejų, buvo priverstos vėl įvesti įvairius apribojimus, kad galėtų pažaboti viruso plitimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito